Skip to main content

Best på seremonier Kjendis

VAKKER SANG: I amerikansk Superbowl-stil åpnet Norges ferskeste ishockeylag, Jar 2, sesongen med nasjonalsangen foredratt av popstjernen Sandra Lyng. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Stjernestart. Ishockey-laget Jar 2 spiller laveste nivå i Norge. Men sesongåpningen i ishallen på Jar var i absolutt toppklasse.

304 tilskuere, trengsel å tribunen og popstjernen Sandra Lyng dukket opp uanmeldt for å synge nasjonalsangen, eller i hvert fall første vers. Og det gjorde hun følsomt og innlevelsesfullt til publikums entusiastiske respons.

– Noe slikt har jeg aldri vært med på før, medga popstjernen som heller ikke er veldig ishockey-interessert.

– Jeg har aldri sett en hel kamp tidlige, men Erik (Mortvedt, fra rapduoen Erik og Criss, og stifter av hockeylaget. red.anm.) og jeg ble venner da vi deltok i TV-programmet «Det sterke kjønn» i fjor. Så da han spurte, måtte jeg si ja. Dette er jo bare moro, fortalte Idol-deltageren, programlederen, men først og fremst sangeren til Budstikka.

Nytt og friskt

Det helt nystartede laget Jar 2 (etter fire øvingskamper red.anm.) hadde sin første offisielle kamp søndag.

Foreløpig er laget solid plantet i nede i 4. divisjon, og har som mål for sesongen å sette publikumsrekord i Jar Isforum, og det er all grunn til å tro at det vil laget klare:

De 304 unge og enda yngre, som møtte forventningsfullt opp, satte en stemning på toppnivå.

Ordfører Lisbeth Hammer Krog fikk æren av å gjøre det seremonielle droppet før kampen mellom Jar 2 og gjestene fra Ullensaker satte i gang.

Heller ikke hun noen kjenner av idretten.

– Jeg tror jeg har vært på en hockeykamp tidligere med Lene (Conradi, ordfører i Asker. red.anm.), minnes hun.

– Men se på denne gjengen her da! Det er et fantastisk lokalt engasjement, sprudler Hammer Krog om de fullsatte tilskuerbenkene.

Jar 2 fryktet selv at laget skulle bli felt av overtenning etter den stilfulle sesongåpningen. Likevel endte lagets første kamp med seier 5–4 mot Ullensaker Flyers.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.