Skip to main content

Ber om 80 mill. til hockey-VM

Ishockeypresident Tage Pettersen koste seg på ishockeykamp i Varner Arena i Asker forrige helg. Her er han sammen med Asker-ordfører Lene Conradi (t.v.) og Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krog.

Ishockeypresident Tage Pettersen koste seg på ishockeykamp i Varner Arena i Asker forrige helg. Her er han sammen med Asker-ordfører Lene Conradi (t.v.) og Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krog.

Foto: KARL BRAANAAS

Norges Ishockeyforbund ber Kultur- og likestillingsdepartementet om 80 millioner kroner for å arrangere VM i blant annet Bærum i 2027. Forrige gang de søkte fikk de nei.

– Vi vil sende søknaden til Kultur- og likestillingsdepartementet (KUD) innen 17. mai. Der vil vi be om 80 millioner kroner i støtte fra staten for å arrangere VM i ishockey i Trondheim og Bærum (Telenor Arena) i 2027, sier ishockeypresident Tage Pettersen til Budstikka.

I mars ble det klart at Norges Ishockeyforbund (NIHF) kommer til å sende inn en søknad til Det Internasjonale Ishockeyforbundet om å arrangere VM i 2027. I mars ble det også bestemt at mesterskapet i så fall vil bli arrangert i Trondheim og i Bærum – med Telenor Arena (TA) på Fornebu som arena for finalespillet.

Et VM i Norge vil ha et budsjett på nærmere 300 millioner kroner, opplyser Pettersen.

– Derfor er vi helt avhengig av de 80 millionene fra staten. Det er en forutsetning for å gå i gang med hele prosjektet, sier Pettersen.

Avgjøres i mai 2023

Det Internasjonale Ishockeyforbundet vil ta en VM-avgjørelse på en kongress i mai 2023. Hvor den kongressen går, er fortsatt usikkert grunnet konflikten i Ukraina. Den skulle opprinnelig gått i St. Petersburg, Russland. 

Tage Pettersen, som også er stortingsrepresentant for Høyre, sier at han har god tro på at KUD og Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) vil bevilge de nødvendige kronene.

– Regjeringspartiene lovet jo i Hurdalsplattformen at de ville jobbe for å tiltrekke seg store arrangementer til Norge. Et ishockey-VM vil jo være det største arrangementet i Norge siden OL på Lillehammer i 1994. Så dette må jo passe som hånd i hanske for regjeringen, sier ishockeypresidenten.

Telenor Arena kan bli spillested for ishockey-VM i 2027.

Telenor Arena kan bli spillested for ishockey-VM i 2027. 

Foto: Privat

– De har jo allerede bevilget større beløp til arrangementer som er mye mindre, sier han.

Det er ikke første gang NIHF søker om støtte fra en sittende regjering. Det gjorde de også i fjor, men da sa den Høyre-dominerte regjeringen til Erna Solberg nei til en pakke på 50 millioner kroner.

Kommunikasjonsenheten i Kultur- og likestillingsdepartementet skriver følgende i en e-post til Budstikka:

– Departementet mottok i januar 2021 en søknad om tilskudd til ishockey-VM. Den forrige regjeringen prioriterte ikke denne i budsjettet for 2022. Dersom det blir fremmet en ny søknad er dette noe som må vurderes i tilknytning til 2023-budsjettet, skriver de. 

Vil ha med Asker

Bærum kommune har allerede signalisert at de er mer enn interessert i at mesterskapet skal komme til Bærum og Norge.

– VM i Ishockey blir en folkefest – tilreisende fra mange ulike nasjoner i mai 2027 kan bli fantastisk, både for ishockeyfans men også for de som enda ikke er kjent med sporten, har Bærums-ordfører Lisbeth Hammer Krog tidligere sagt til Budstikka.

Forrige helg var Tage Pettersen på landskamp i Varner Arena i Asker, der han fulgte lørdagens landskamp mot Danmark. Med seg på tribunen hadde han både Bærum-ordfører og Asker-ordfører Lene Conradi.

– Vi er positive til at dette skal være et regionalt arrangement, og Asker har mye ishockeykunnskap og en fin hall som sikkert kan benyttes som treningsflate i et mesterskap, sier Pettersen.

Varner Arena er uansett altfor liten til å brukes i et eventuelt mesterskap. I et VM ser NIHF for seg at det blir plass til opp mot 15.000 tilskuere i TA.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.