Skip to main content

Bærums-mann scoret da Norge vant

Frisk Askers Viktor Granholm scoret for Norge, på hjemmebane i Varner Arena.

Frisk Askers Viktor Granholm scoret for Norge, på hjemmebane i Varner Arena.

Foto: Karl Braanaas

Varner Arena i Asker ble lykkearena for Norge. Lørdag vant det norske ishockeylandslaget den første oppkjøringskampen til VM.

Norge - Danmark 3-1

Det norske laget viste en litt bedre utgave av seg selv. Det ble gjort færre feil, og man var mye bedre med i det offensive spillet. Norge tapte 0-2 for Danmark dagen før, men da var det mange nye navn på det norske laget.

Lørdag var brødrene Ken André og Mathis Olimb tilbake og dannet rekke med Mats Rosseli Olsen. De ferske NM-vinnerne Ludvig Hoff, Daniel Bøen Rokseth, Andreas Klavestad og målvakten Henrik Holm ved siden av Storhamars Eirik Salsten var også klare for spill.

Holm fikk sjansen i målet, og viste at han kan bli en ny mann å ha som sisteskanse.

Pucktap

Han klarte derimot ikke å stå imot da danskene trykket på et i overtall etter snaue kvarteret spilt. I den tredje perioden hadde Holm derimot flere gode involveringer i et tidlig norsk undertall. Han reddet også en gang da en danske kom alene mot ham.

Landslagssjef Petter Thoresen mente at Norge mistet for mange pucker på vei inn i offensiv sone i fredagens kamp. Det førte til mange danske overgangsbrudd.

I midtperioden viste Norges førsterekke litt av potensialet sitt. Ken André Olimb fikk pucken alene foran mål og hadde god tid til å overliste den danske målvakten. Han ble godt assistert av broder Mathis og Rosseli Olsen.

Olimb x2

Frisk Askers Viktor Granholm satte 2-1 i et overtallsspill. Det skjedde etter en god norsk periode i kampen.

Markus Vikingstad gjorde 3-1-målet med 36 sekunder igjen.

Petter Thoresen fikk noen gode svar etter lørdagens kamp. Først og fremst at Henrik Holm har beholdt formen han viste under NM-sluttspillet, og at rekka med Olimb-brødrene og Rosseli Olsen blir en offensiv bærebjelke.

Norge møter Slovakia (5/5) og Frankrike (6/5) i Bratislava i sine to siste oppkjøringskamper før VM i Finland innledes 13. mai.

Kampfakta:

Norge 3

Danmark 1

Privatlandskamp ishockey

Perioderesultater: 0-1, 2-0, 1-0

Mål:

1. periode: 0-1 (14.51) Joachim Blichfeld (Matthias Asperup). Skudd: 6-13.

2. periode: 1-1 (24.09) Ken André Olimb (Mats Rosseli Olsen, Mathis Olimb), 2-1 (26.28) Viktor Granholm (Hans Kristian Jakobsson, Michael Haga). Skudd: 10-11.

3. periode: 3-1 (59.24) Markus Vikingstad (Olsen, Tobias Fladeby). Skudd: 10-5. Totalt: 26-29.

Dommere: Mads Frandsen, Danmark og Roy Stian Hansen, Norge.

Utvisninger: Norge 6 x 2 min., Danmark 6 x 2 min.

Tilskuere: 1.869 i Varner Arena i Asker

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.