Skip to main content

Avgjorde kampen på 185 sekunder

Frisk Asker vant over nyopprykkede Narvik. 

foto: Karl Braanaas

Tre mål på tre minutter avgjorde kampen for Frisk Asker, men trenerne var langt i fra fornøyd med innsatsen. 

FRISK ASKER-NARVIK 6–4

Det ble aldri vakkert, men i løpet av tre minutter avgjorde Frisk Asker kampen mot Narvik søndag. Etter å ha sluppet Narvik tilbake i kampen etter en tidlig 2-0-ledelse, satte Frisk Asker inn 3-2, 4–2 og 5–2 i løpet av 185 sekunder på tampen av den andre perioden.

Dermed forblir Asker-laget på tabelltoppen etter seks spilte kamper.

De regjerende Norgesmesterne har vunnet samtlige, og stadig ikke avgitt et eneste poeng. Stavanger Oilers følger like bak, med full pott etter fem spilte kamper.

Likevel var lagets trenerduo skuffet over søndagens kamp.

- Kampen i dag viser at vi ikke er suverene. Sterkt å vinne seks strake kamper, men absolutt ikke fornøyd med dagens kamp. Den var altfor dårlig, sier Vidar Wold.

- Hva er det som ikke stemmer?

- Det defensive sitter ikke. Vi gleder oss over tre poeng, men vi har mye å jobbe med, sier Wold.

Mange mål

Det ble mange mål i Askerhallen søndag, etter at Joachim Engesveen satte inn 6–4 drøyt fem minutter før slutt. Likevel hadde ikke kampen spenningen resultatet skulle tilsi.

Frisk Asker gikk tidlig opp til 2–0 ved scoringer av Mats Frøshaug og Endre Medby, før Narvik utlignet like før pause med to kjappe scoringer.

Frisk Asker startet best, men Narvik slo tilbake i første periode. 

foto: Karl Braanaas

Avgjorde

Den andre perioden var sjansefattig, før Frisk Asker satte på turboen tre og et halvt minutt før andre hvilepause. I tur og orden satte Medby, Alex Lavoie og Viktor Granholm inn scoringene som langt på vei avgjorde kampen.

Slo tilbake

I den tredje perioden forsøkte Narvik å svare, men veien tilbake ble for lang for nordlendingene som reduserte til 5–3 ved Arttu Niskakangas. Spenningen holdt i 40 sekunder, før Hampus Gustafsson styrte inn skuddet til Max Krogdahl – og sendte Frisk Asker tre mål foran igjen.

Narvik fikk redusert ytterligere én gang, men seieren var aldri truet for Frisk Asker.

Torsdag venter Grüner i Grünerhallen.

Vi fulgte kampen direkte her: 

3. periode

60.00: Kamp slutt

57.51: Frisk Asker har fullt lag. 

55.51: UTVISNING, Narvik. Kalvis Ozols får to minutter for roughing.

54.21: 6-4, Narvik! Ti mål har vi fått, og denne gang er det Joachim Engesveen som står for en glimrende soloprestasjon. Drar seg gjennom, og lurer Fayen-Vestavik i Frisk Asker-målet. 

53.34: Frisk Asker har fullt lag. 

51.34: UTVISNING, Frisk Asker. Fredrik Lystad-Jacobsen får to minutter for krysstakling. 

50.45: 6-3, Frisk Asker! Nei, det gjør vi nok ikke. Frisk Asker lar Narvik leve med håpet i 44 sekunder, før Hampus Gustafsson styrer inn skuddet til Max Krogdahl. 

50.01: 5-3, Narvik! Arttu Niskakangas får tre forsøk, og setter pucken i mål til slutt. Får vi en sluttspurt?

47.32: Spørs om ikke denne kampen langt på vei ble avgjort i slutten av andre periode. Narvik forsøker å komme tilbake her, men skaper ikke nok til å true Frisk Asker – som burde leve godt med denne tremålsledelsen. 

46.03: Narvik har fullt lag. 

44.03: UTVISNING, Narvik. Tomas Trondsen får to minutter for tripping. 

40.00: Kampen er i gang igjen

2. periode

40.00: Perioden slutt

39.38: 5-2, Frisk Asker! Hvordan Frisk Asker vinner denne perioden 3–0 er vanskelig å forstå, men Viktor Granholm setter inn lagets tredje scoring på like mange minutter. Lekkert av Jar-mannen, som lurer gjestenes målvakt. 

38.35: 4-2, Frisk Asker! Alex Lavoie øker ledelsen, etter pasning fra Anders Bastiansen! Kaptein Bastiansen har pucken bak mål, og spiller opp Lavoie som har plassert seg rett foran. Lavoie avslutter raskt, og dermed er Frisk Asker igjen foran med to. 

36.33: 3-2, Frisk Asker! Så våkner omsider Frisk Asker, og for en scoring. Victor Björkung finner Endre Medby foran mål med en råfrekk pasning, og Medby kan lirke inn sin andre for dagen. 

33.01: Narvik har fullt lag. Frisk Asker slurver bort det første minuttet av overtallet, og får dårlig tid når de omsider får etablert seg i Narviks sone. 

31.01: UTVISNING, Narvik. Arttu Niskakangas får to minutter for farlig spill med høy kølle. 

28.29: Lite fyrverkeri i Askerhallen nå. Ingen av lagene produserer store sjanser, og lite tyder på at vi får store svingninger på resultattavlen denne perioden. Narvik nærmest, om noen er. 

27.35: Frisk Asker har fullt lag. 

25.35: UTVISNING, Frisk Asker. Max Krogdahl får to minutter for tripping.

20.52: Det så komfortabelt ut for Frisk Asker, som tidlig gikk opp i 2–0. Narvik slo tilbake før hvilen, og kampbildet er langt jevnere nå. 

20.00: Kampen er i gang igjen!

1. periode

20.00: Perioden er slutt, 12–14 i antall skudd. 

18.28: 2-2, Narvik! En liten perle av en scoring, når Svein Falk-Larsen slår den inn «på tennis». Jørgen Kvål skyter fra distanse, og Falk-Larsen lurer Fayen-Vestavik når han stikker frem en kølle i luften. Dermed er lagene like langt! 

17.48: UTVISNING, Frisk Asker. Alex Lavoie får to minutter for hekting. 

16.54: UTVISNING, Narvik. Casper Santanen får to minutter for interference. 

15.00: 2-1, Narvik! To Narvik-spillere får stå relativt upresset foran Frisk Asker-målet, og får like mange forsøk på å pirke inn reduseringen. Connor Hurley er målscorer for gjestene. 

12.42: Frisk Asker har fullt lag. 

10.42: UTVISNING, Frisk Asker. Petter Kristiansen får to minutter for slashing. 

09.40: 2-0, Frisk Asker! Narvik slurver i egen sone, og Fredrik Lystad-Jacobsen finner Endre Medby alene foran mål. Lillehamringen gjør ingen feil foran mål, og dobler ledelsen. 

07.42: Første gode muligheten for Narvik, men Fayen-Vestavik står i veien for skuddet fra kort hold. 

05.48: 1-0, Frisk Asker! Mats Frøshaug er iskald, og venter ut målvakten som blir liggende strak på isen. Pasningen fra Endre Medby er god, og gir Frøshaug rikelig med tid til å sette inn dagens første scoring. 

04.32: Fire minutter tar det før Frisk Asker viser seg frem i egen hall. Lavoie, Bastiansen og Björkung kombinerer fint, og sistnevnte får en brukbar skuddsjanse – som gjestenes målvakt redder. 

02.11: Gjestene fra Nord-Norge best i gang i Askerhallen. Kan se ut til at Asker-folket ikke har fått med seg at dagens kamp spilles tre timer tidligere enn vanlig på en søndag, for det er rimelig tynt på tribunen.

01.13: Anders Bastiansen hedret med klokke før kamp. Veteranen har nå 500 kamper for Frisk Asker.

00.00: Kampen er i gang!

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.