Skip to main content

Arrangerte hockey-camp for 50 jenter

50 jenter deltok da Jar arrangerte jentecamp i ishockey for første gang.

50 jenter deltok da Jar arrangerte jentecamp i ishockey for første gang.

FOTO: PRIVAT

Jenter fra 20 klubber deltok da Jar stilte med stjernespekket trenerkorps og arrangerte ishockeykamp for 50 jenter. 

Jenter fra Kristiansand i sør til Narvik i nord var med da Jar arrangerte jentecampen.

Klubben skriver i en pressemelding at de er en av de raskest voksende hockeyklubbene i Norge og at de siden 2016 har jobbet systematisk med å skape et eget miljø for jentene. Jentelaget i samarbeid med Jutul, Bærum Wildcats, har totalt 60 spillere. 

Med tre aldersbestemte jentelag og nå egen jentecamp er en ny milepæl nådd.

– Vi er kjent i Hockey-Norge som en klubb som satser på jentene. Med egen nasjonal jentecamp tar vi et enda et steg, men vi er ikke i mål før vi har etablert oss med eget damelag, sier Knut-Henrik Spets, daglig leder i Jar Ishockey i pressemeldingen.

Landslagstrenere til stede

Dette var første gang det ble arrangert jentecamp på Jar. Klubben planlegger ny camp neste sommer og tar sikte på å bruke både egne og innlånte trenerkrefter. I tillegg til U18-landslagstrener Jørgen Salsten og damelandslagstrener Magnus Evensen, hadde landslagsspillerne Andrea Dalen (Djurgården) og Josefine Engmann (Modo) tatt turen fra proffspill i Sverige.

– Det var til stor inspirasjon for jentene å bli trent av og henge med sine forbilder på landslaget. At trenerne fra landslaget også stilte opp satte en ekstra spiss på det hele og ga jentene ekstra energi og innsatsvilje, sier Wes Caple, hovedtrener for Bærum Wildcats.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.