Skip to main content

Arbeidet med den nye ishallen i Asker har startet

Rivingen av Leikvoll barnehage er i gang. Dermed har startskuddet for den nye ishallen gått. 

Foto: Karl Braanaas

Leikvoll barnehage rives for å gjøre plass til ny ishall. Denne uken startet arbeidene med Risenga ishall. 

Planen er at oppstarten av byggearbeider skal starte i oktober, og nå er forberedelsene til dette i gang. Leikvoll barnehage og den tilstøtende garasjen skal rives først. 

Anlegget skal etter planen stå klart til overtagelse 1. desember 2021.

– Det er en milepæl at vi nå er i gang med arbeidene, sier styreleder i Frisk Asker, Øystein Hærem, som forteller at den offisielle starten vil bli markert senere i høst. 

Han er på ferie når Budstikka kontakter ham, men gleder seg over å høre at arbeidene har begynt. Klubben har i mange år jobbet for en ny hjemmearena. Tidligere i sommer ble byggeavtalen verdt 380 millioner kroner undertegnet.

Den nye ishallen i Asker vil inneholde isbane på 26x60 meter, ha plass til 3.650 tilskuere, hvorav 500 ståplasser, 20 VIP-losjer, VIP-lounge og parkeringsanlegg i kjelleren med plass til 250 biler. Det blir også over 4.000 kvadratmeter kommersielle arealer som forutsettes utleid. Det blir også dimensjonert for kjelkehockey i arenaen.

Uten navn

Hva hallen skal komme til å hete, er foreløpig ikke bestemt. Risenga ishall er bare arbeidstittelen. Ifølge intensjonsavtalen med Frisk Asker, kan det bli et navn knyttet til en sponsor.

Rådmann Lars Bjerke har uttalt at navnevalget må være godt forankret, og at navnerådet i kommunen kan komme med forslag til navn både på hallen og uteområdene i idrettsparken.

Slik er den nye ishallen ved siden av Askerhallen presentert. Den får en bane på 26 x 60 meter og 3650 tilskuerplasser. Det blir også over 4000 kvadratmeter kommersielle arealer som forutsettes utleid.
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.