Skip to main content

Andre strake tap mot Vålerenga for Frisk Asker

Frisk Asker tapte 3–2 for Vålerenga onsdag.

Frisk Asker tapte 3–2 for Vålerenga onsdag.

Foto: EVA GROVEN

Frisk Asker maktet ikke revansjere mandagens tap mot Vålerenga onsdag. I stedet ble det en ny nedtur.

VÅLERENGA – FRISK ASKER 3–2

– Dette er utrolig kjipt. Jeg hater å tape mot Vålerenga, sier Mikael Dokken.

Sånn sett har det ikke vært en god hockey-romjul for han – onsdag tapte Frisk Asker 3–2 mot Oslo-laget – mens mandagens oppgjør lagene mellom endte 6–4 til Vålerenga.

– Dette er ikke noen god følelse. De er litt breiale, og tror de er helt sjefer. Men vi har gjort en bra forsesong, med tabelltopp til nyttår. Det må vi ta med oss, sier Dokken.

Frisk Asker åpnet best, og tok ledelsen i første periode. Hampus Gustafsson slo pucken til Bobby MacIntyre. Poengkongen startet i egen sone, men satte full fart, og avsluttet til slutt under snapphansken til Vålerenga-keeper Steffen Søberg. 

Begge lag hadde sine muligheter etter dette – selv om Vålerengas var den største, med et klokkerent treff i stolpen. Og fire minutter etter dette kom utligningen. Frisk Asker var i undertall, og Calle Olsen scoret.

1–1 sto seg ut første periode.

Svak Frisk-periode

Den andre perioden ble det imidlertid mye Vålerenga – og på periodens første syv minutter hadde de blåkledde først snudd kampen til 2-1, og så økt ledelsen til 3–1. 

Frisk Asker skapte lite i denne perioden – det tok omtrent ti minutter før askerbøringene skapte et visst trykk mot sine rivaler. Det ble imidlertid ingen scoringer på Frisk, hverken der eller da Thomas Valkvæ Olsen og MacIntyre forsøkte avslutninger fem minutter før periodeslutt.

Samtidig stengte keeper Henrik Fayen Vestavik igjen etter 3-1, og lagene gikk til siste periode med en tomålsledelse for Vålerenga.

– Ingen i garderoben er fornøyde med de to første periodene. Vi mister pucken litt for mye og litt for enkle pucker på avlasteren og midtsonen, som gjør at Vålerenga kan gjøre det de er bra på – ligge på kontringer. De straffer oss der, og vi får ikke etablert angrepene vi har lyst til, sier trener Jan André Aasland, som opplever at Frisk for sjelden kommer med nok fart i angrepet etter 1–0.

– Vålerenga kontrollerer ganske bra. Det er det de er gode på, å straffe deg med fem mann når du mister puck på vei frem. Men dette visste vi.

Redusering til ingen nytte

-Den tredje perioden spilte vi oss opp. Da gjør vi en bra periode. Men det er kanskje naturlig når de kan ligge og vente på oss og jage, sier Aasland.

I siste periode var nemlig Frisk mye mer med igjen. Viktor Granholm kom til to brukbare muligheter i løpet av periodens første fem minutter, og pucken var lenge nesten utelukkende i Vålerengas sone. 

Til slutt kom da også scoringen for Frisk Asker. Mikael Dokken gjorde en god jobb da han vant pucken for Frisk. Han slo den så til Thomas Valkvæ Olsen, som scoret via Søberg.

Frisk trykket på etter dette – men uten å få det siste hullet på byllen.

Dermed gikk laget på sitt andre strake, forsmedelige tap for Vålerenga.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.