Skip to main content

Anders Bastiansen (39) jakter en ny rekord i Frisk Asker

Anders Bastiansen kan bli den eldste spilleren som noen gang har scoret for Frisk Asker. Her blir han gratulert av Mikael Dokken. 

Foto: Knut Bjerke

Anders Bastiansen (39) kan bli tidenes eldste målscorer i Frisk Asker. Rekorden kan han sette allerede torsdag.

– Det er klart det er litt artig med slike rekorder. Men det er noe jeg ikke forsøker å tenke for mye på. I hvert fall ikke når jeg spiller, sier Anders Bastiansen.

Evighetsmaskinen i Frisk Asker, med nummer 20 på ryggen, er en av de store veteranene i norsk ishockey. I Frisk Asker har han vært en av bærebjelkene etter at han kom hjem til klubben etter flere år i utlandet, og spesielt svenske ishockey. Der ble han blant annet SM-mester med Färjestad to ganger. Han ble også norgesmester med Frisk Asker i 2002 og 2019. 

I Frisk-trøyen har han spilt over 500 kamper. Og han har banket inn mål i alle de årene han har spilt. Både i Sverige og i Norge.

Bastiansen var bare 17 år og 114 dager gammel da han scoret sitt første mål for Asker-laget tilbake i 1998. 

Eldstemann

Men nå, 22 år senere, kan han sette en ny rekord i klubben. Den eldste målscoreren i Frisk per nå, er finske Pekka Santanen. Han var 39 år og 111 dager da han scoret mot Bergen/Djerv, 13. mars 1994. 

Den rekorden kan altså Anders Bastiansen knuse med scoring mot Lillehammer hjemme i Askerhallen torsdag – da er han 39 år og 126 dager.

Da han scoret mot Manglerud/Star 18. februar i år, var han 39 år og 110 dager gammel. 

– Jeg satser jo på at jeg klarer den rekorden. Selv om det ikke skulle gå mot Lillehammer, er det fortsatt en del igjen av sesongen, sier Bastiansen.

Lever i nuet

Han hevder likevel at han ikke bruker altfor mange kalorier på å sette rekorder som ishockeyspiller. Det hadde gått utover det man leverer på isen.

– Jeg forsøker å leve i nuet som ishockeyspiller. Jeg forsøker aldri å stoppe opp for å tenke på det jeg har gjort tidligere. 

Anders Bastiansen har scoret mål for Frisk Asker tidligere. Her feirer han en scoring mot Vålerenga i 2000. 

Foto: TRINE JØDAL

– Men det kan selvfølgelig være noe jeg ser tilbake på med glede når jeg en gang legger opp, sier «Basse».

Om han kommer til å snøre på seg skøytene også neste sesong, vet han ikke ennå.

– Det er noe som ikke er bestemt ennå. Jeg kan ikke svare på det, sier Bastiansen.

Han legger likevel ikke skjul på at han trives svært godt på isen.

– Så lenge man holder seg skadefri og klarer å holde motivasjonen oppe er det gøy. Jeg hører også til den generasjonen av spillere som har trent veldig mye hele tiden. Da er det mulig å holde på lenge, sier han.

Forbilde

Frisk Asker-trener Jan André Aasland legger i hvert fall ikke skjul på at det å ha Bastiansen i og rundt laget, er en ressurs.

– Det er helt rått det han gjør. Ikke nok med at han kan bli klubbens eldste målscorer. Han er også en av de yngste målscorerne, sier Aasland om kapteinen. Bastiansen var bare 17 år og 114 dager gammel da han scoret mot Lørenskog i 1998.

– Han er en rollemodell både på og utenfor isen, og en glimrende ambassadør for klubben. Dessuten er han veldig flink til å ta vare på kroppen sin. Når man er i midten av 30-årene, fungerer ikke kroppen slik den gjorde da man var i 20-årene. Man må trene riktig og spise riktig, understreker Aasland.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.