Skip to main content

380-millionersavtale om ny ishall i Asker er underskrevet

Arne Landmark fra Backe Stor-Oslo og ordfører Lene Conradi undertegnet avtalen om å bygge ny ishall i Asker.Foto: Asker kommune

Om tre måneder stikkes spaden i jorden for å bygge ny ishall i Asker. Fredag ble byggeavtalen verdt 380 millioner kroner undertegnet. 

– Dette er en milepæl. Vi er enige og går nå inn i detaljprosjektering og byggefase, kommenterer Asker kommunes prosjektleder Klaus Øiseth. 

Torsdag undertegnet Asker kommune og entreprenøren Bakke Stor-Oslo byggeavtalen, kontraktssummen er 380 millioner kroner. 

Øiseth påpeker at det ikke inkluderer en felles energisentral planlagt på område, det avklares et senere tidspunkt. 

Den nye ishallen i Asker vil inneholde isbane 26x60 meter, ha plass til 3.650 tilskuere, hvorav 500 ståplasser, 20 VIP-losjer, VIP-lounge og parkeringsanlegg i kjelleren med plass til 250 biler. Det blir også over 4.000 kvadratmeter kommersielle arealer som forutsettes utleid. Det blir også dimensjonert for kjelkehockey i arenaen. 

Øiseth understreker at man nå går inn i detaljplanleggingen, da blir eksakte detaljer klare. 

 Andre uke i august starter rivingen av Leikvoll barnehage, som ligger sør på tomten. 

– Planlagt oppstart av grunnarbeider er 1. oktober. Da settes spaden i jorden. Tidsplanen er at anlegget skal stå klart for overtagelse ca. 1. desember 2021, sier Øiseth. 

– Flott prosjekt

– Det blir et fantastisk prosjekt for Asker kommune, for lokalbefolkningen og for oss som får bygge det, sier administrerende direktør i Backe Stor-Oslo, Arne Landmark. 

Han roser prosessen siden samspillsavtalen med Asker kommune ble undertegnet i mai 2018. 

– Det blir et flott prosjekt, både for Frisk Asker og med oppgraderingene som skjer på Risenga blir det et løft for idretten og lokalsamfunnet i Asker. 

Landmark sier det er en stor kontrakt for dem og at de er stolte og ydmyke over å få tildelt byggekontrakten. Lederen i Backe Stor-Oslo sier det alltid er utfordringer i store prosjekter og at utfordringen på Risenga blir byggeplassens beliggenhet. 

God nok tidsplan

– Det skal spilles kamper der en gang i uken underveis i byggeperioden, vi må ivareta alle naboer og besøkende på en sikker og god måte. Vi har god erfaring med det og tro på at gjennomføringen skal gå godt, kommenterer Landmark som er trygg på at tidsplanen med byggetid på 26 måneder er god nok tid. 

Backe-konsernet har blant annet bygget Hamar OL-Amfi, Terningen Arena på Elverum, Forus Bedridstsarena i Sandnes og skal bygge ny håndballarena på Bækkelaget. 

– Store haller og store konstruksjoner er vi vant til, fastslår administrerende direktør Arne Landmark. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.