Rådmannens innstilling er klar. Nå er det opp til Bærums skolepolitikere om de ønsker å tredoble det digitale krafttaket «Digital skolehverdag».

BAKGRUNN: Bærumselever håper på iPad

– Jeg blir svært overrasket hvis det ikke blir flertall i hovedutvalget for å innlemme ti skoler til. Det er svært oppløftende at den ferske gjennomgangen viser at erfaringene så langt med nettbrett til alle i alle fag er overveldende positive både for elever, lærere og foreldre. Når det i tillegg ser ut som økonomien i satsingen er god, er jo dette rene kinderegget, sier Anne Lene W. Hojem (H), som leder hovedutvalg for barn og unge i Bærum.

Målet er nettbrett til alle

Skolepolitikerne skal i kveld ikke avgjøre hvilke skoler som skal med videre, de ti skolene er allerede valgt ut av administrasjonen. Politikerne skal ta stilling til helheten i satsingen.

Rådmannens intensjon er at 15 iPad-skoler skal gi kommunen godt nok grunnlag til å bestemme om Bærumsskolen skal ta i bruk iPad for absolutt alle kommunens elever og lærere i løpet av tre år. Endelig evaluering skal gjøres om ett år.

LES OGSÅ: Elevene lærer raskere med nettbrett

– Jeg var spent da vi satte i gang med iPad til alle ved fem skoler for ett år siden. De gode tilbakemeldingene er veldig gledelige, sier Hojem. Hun kommer imidlertid til å foreslå at forskere skal trekkes mer med i prosjektet for å sjekke målbare læringsresultater ved nettbrettskolene.

– Også i dette prosjektet er det ting å ta tak i, det tar vi på alvor. Men jeg har tro på at dette er fremtiden.