– For kommunevalget 2023 har jeg sagt ja til å stille til valg på Venstres liste i Bærum, skriver Odd R. Øie i en pressemelding.

Han skriver valget er tatt etter lang betenkning og etter mange års medlemskap i Høyre.

– Jeg har for kort tid siden meldt meg inn i Venstre.

Odd R. Øie er den politikeren i kommunestyret i Bærum med den desidert høyeste formuen på nær 426 millioner.

72-åringen er kjent som en av Norges mest innflytelsesrike medieinvestorer, blant annet gjennom eierskap i en rekke lokal- og regionaviser. Frem til høsten 2021 var han også Budstikka største aksjonær før mediehuset ble kjøpt opp av Amedia.

Han sitter også på store aksjeposter i havbruksnæringen.

To perioder for Høyre

72-åringen viser til at han i to kommunestyreperioder har hatt god kontakt med Venstres representanter.

– Venstre fortjener en høyere oppslutning og mer innflytelse i Bærums-politikken. Partiets politikere er en hyggelig og konstruktiv gruppe med sans for de gode løsningene, skriver Øie.

Snarøya-mannen peker på at hans nye parti tenker samarbeid og har et stort engasjement for bærekraft og sosiale løsninger.

– Jeg har etter lang tids betenkning funnet ut at Venstre målbærer mine ønsker bedre enn Høyre gjør i dag.

Odd R. Øie skriver han har respekt for velgerne og har gått til valg på Høyres program.

– Jeg vil forholde meg til det ut perioden.

– Synd han skifter parti

– Det er synd at Odd skifter parti. Han har vært et verdifullt medlem av Høyres kommunestyregruppe. Jeg takker ham for innsatsen og ønsker ham lykke til videre. Vi skal nok få et godt samarbeid dersom han kommer inn i kommunestyret for Venstre i neste periode, sier Høyres gruppeleder, Morten Skauge.

Øie ser også til Venstre på Stortinget.

– Særlig stortingsrepresentant Alfred Bjørlo markerer mye av det jeg mener er viktig i næringspolitikken i Norge, som gode rammebetingelser også for de små og mellomstore bedriftene. Både for dem i Bærum og i Distrikts-Norge som jeg har vært veldig opptatt av som avismann og lokalavis-eier over hele landet.