23. januar 2003 fikk da 22 år gamle Ingrid Hjelmseth for første gang prøve seg mellom stengene på A-landslaget. Stabæk-målvakten husker ikke så mye fra 1-3-tapet for USA, annet enn at det var mange tusen på tribunen og at hun spilte en helt ok kamp. Snart 13 år senere er 35-åringen klar for sin 100. kamp, når Norge fredag møter Wales i EM-kvalifiseringen.

LES OGSÅ: Landslagskeeperen klar for ny Stabæk-sesong

Vraket, men ga seg ikke

Det er ingen selvfølge at Hjelmseth nådde så langt som hun har på landslaget. I 2007 ble hun vraket fra laget av daværende sjef Bjarne Berntsen. Det kunne gjort at hun ga opp, men isteden ble hun innbitt på å kjempe seg tilbake.

– Jeg sa til ham da jeg ble vraket at jeg ikke skulle gi meg, men i alle fall skulle ha 25 kamper, forteller Hjelmseth.

To år senere gjorde hun som lovet, og nådde 25 kamper i semifinalen i EM. Etter tapet mot Tyskland kom Berntsen bort til henne og spurte om hun ikke skulle ha én kamp til. Så langt er det blitt 74 etter det.

– Jeg er stolt over at jeg ikke ga opp da jeg ble vraket, men kjempet og tok tilbake plassen, sier målvakten.

Saken fortsetter under oversikten over hvem som har flest landskamper.

Antall landskamper Navn
188 Hege Riise
184 Solveig Gulbrandsen
172 Bente Nordby (målvakt)
156 Trine Rønning
152 Linda Medalen
151 Heidi Støre
137 Ingvild Stensland
134 Unni Lehn
119 Brit Sandaune
111 Ann Kristin Aarønes
110 Gunn Lisbeth Nyborg
107 Ane Stangeland Horpestad
105 Gro Espeseth
104 Isabell Lehn Herlovsen
99 Ingrid Hjelmseth (målvakt)

Kilde: Nores fotballforbund

Mangler OL

Hjelmseth har fått med seg syv mesterskap for landslaget, men ingen OL. Det håper hun å bøte på før det er slutt. I mars skal de ut i kvalifisering til mesterskapet i brasilianske Rio de Janeiro til sommeren.

– Med mesterskap skjer det litt rundt oss, det er litt oppmerksomhet siden det kjempes om medaljer. Og det er jo ikke feil at det er i Brasil, sier hun.

LES OGSÅ: Hjelmseth reddet av perlescoring

Vet ikke når det er slutt

Først er det fredagens EM-kvalifisering mot Wales som betyr noe. Om hun fremdeles er med hvis Norge kvalifiserer seg til EM i Nederland i 2017, er hun ikke sikker på. Før sesongen sa hun at hvorvidt de greide å kvalifisere seg til OL gjennom VM, noe de ikke greide, ville være avgjørende for om hun fortsatte eller ikke. Nå er hun ikke like bastant lenger.

– Jeg er ikke helt ferdig ennå, for jeg har jo skrevet under ett år til for Stabæk. Så lenge jeg spiller der og er god nok, kommer jeg til å si ja til å være med på landslaget, sier hun.

– Jeg får telle opp når 2016 er over, og se da om jeg har motivasjon til å være med enda lenger. Da har jeg passert 36, som er en anselig alder, legger hun til.

LES OGSÅ: Tamt Stabæk tapte i Bergen