Politiet jakter flere antatte gjerningspersoner og sjekker ut adresser i nærområdet etter at en mann i begynnelsen av 20-årene ble knivstukket på en adresse i Fredbos vei i Asker mandag kveld.

Mannen som ble alvorlig skadet ble sent mandag kveld avhørt raskt av politiet på Ullevål sykehus, men hadde da ingen avgjørende opplysninger å gi politiet.

– Vi vil snakke mer med fornærmede. Samtidig er det mange andre etterforskningsskritt å jobbe med, opplyser Hanne Gulbrandsen.

Hun leder etterforskningen ved Asker politistasjon, som har overtatt arbeidet etter den første fasen mandag kveld.

Naboer varslet

– Vi fikk melding fra en nabo to minutter over klokken 19 om at det hadde skjedd en knivstikking. Det er litt uklart om det har skjedd inne i en leilighet eller utenfor, men det er i hvert fall i tilknytning til en leilighet, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt.

Offeret ble fraktet med ambulanse til Ullevaal sykehus etter hendelsen etter først å ha fått behandling av helsepersonell på stedet.

– Vedkommende skal ha vært bevisst, men vi har ikke fått avhørt han. Skadeomfanget er foreløpig uklart. Vi har ikke funnet noen kniv på stedet, men skadene er forenlig med at det er blitt brukt en spiss gjenstand, forteller operasjonslederen.

– Tilstanden er alvorlig, forteller innsatsleder Svein Arild Jørundland.

Banket på dører

Et vitne forteller til Budstikkas reporter at en gjeng med unge ungdommer, som ikke var hjemmehørende på stedet, banket på mange dører og spurte etter offeret. Like etter ble han knivstukket.

Vitnet forteller at han hørte et dunk, akkurat som at noen ble kastet i en vegg, og at det var mye bråk og skrik. Da han kikket ut av vinduet så han to skikkelser som løp fra stedet.

Opplysninger Budstikka fikk på stedet av naboer, er at en person skal ha banket på døren til offeret. Når vedkommende åpnet opp døren, skal de andre ha stormet inn. Innsatsleder Jørundland vil hverken bekrefte eller avkrefte disse opplysningene.

Sjekker adresser

Flere personer, som politiet antar er gjerningsmenn, skal ha blitt sett løpende fra stedet. En hundepatrulje ble satt inn i søket.

– Det er 5-6 personer som har blitt sett løpende fra stedet, fortsetter Skott.

Politiets innsatsleder på stedet, Svein Arild Jørundland, forteller til Budstikkas reporter at politiet jobber teknisk og taktisk, samt sikrer spor på åsstedet. I tillegg er det flere patruljer i området som gjør søk.

– Vi har en del spor å gå etter, og sjekker ut noen adresser i nærområdet. Det er en eller annen relasjon mellom gjerningsperson og offeret, men vi vet foreløpig ikke hvilken, sier Jørundland.

Politiet har ingen vitner til selve knivstikkingen.

– Så vidt meg bekjent var det ingen vitner til selve hendelsen, men det er gjort observasjoner både før og etter hendelsen. Offeret var etter det vi kjenner til alene i leiligheten, fortsetter innsatslederen.

Inngangen til blokken ble etter hvert sperret. Politiet har i kveld jobbet med avhør av vitner. Ved 21.30-tiden jobber politiets krimteknikere på stedet og inne i leiligheten, og en hundepatrulje sjekker ut en undergang mot Hagaløkka og Asker sentrum.

Klokken 22.30 avsluttet krimteknisk arbeidet på stedet. Foreløpig er ingen personer pågrepet.

– Vi har gjennomført avhør av fornærmede uten å komme nærmere en forklaring på hvorfor dette har skjedd, sier operasjonsleder Line Skott klokken 22.45.

 

Budstikka oppdaterer saken.