Boken heter «Før jeg forsvinner», og det er, ifølge VG, historien om å leve med sykdommen.

Ifølge avisen kommer boken ut 5. oktober.

– Det stemmer at jeg har skrevet en bok sammen med forlegger Kjetil Kristoffersen. Vi har jobbet tett sammen om dette, sier Steen Jensen til VG.

– Boken handler om at jeg fikk Alzheimers diagnose for snart et år siden. Jeg har skrevet meg gjennom dette året. Det er greia, sier han til VG.

Steen Jensen skriver følgende om boken selv:

«Alzheimer er skammens sykdom. Den vi ikke snakker om – ikke engang i bisettelsen. Men vi har ingenting å skamme oss over. Vi har ikke røkt, drukket eller ligget på sofaen mer enn alle andre.»

Før jeg forsvinner er min historie om å leve med Alzheimers sykdom. Om angsten, om tanken på at jeg snart skal dø, ikke får følge jentene mine opp kirkegulvet og ikke se barnebarna mine vokse opp.

Ingebrigt Steen Jensen

Han legger ikke skjul på at han frykter fremtiden.

«Før jeg forsvinner er min historie om å leve med Alzheimers sykdom. Om angsten, om tanken på at jeg snart skal dø, ikke får følge jentene mine opp kirkegulvet og ikke se barnebarna mine vokse opp. Om å innse at jeg vil bli en belastning for mine nærmeste.»

Han skriver videre:

«Dette er virkeligheten for hundre tusen mennesker med Alzheimer i Norge. Trolig har vi nærmere en million «pårørende». Og det finnes ingen kur som virker. Eller gjør det? I denne boken følger jeg min egen sykdom gjennom det første året og kjenner at en annen historie er mulig. »

Stolt forlegger

Forleggeren sier følgende til avisen om samarbeidet mellom de to:

– Jeg er stolt over at Ingebrigt med tapperhet har maktet å skrive en bok om Alzheimer og om den omveltningen det gjør i livet for mennesker. Dette er en viktig, viktig bok om en av de største folkesykdommene i Norge, en sykdom det ikke snakkes om – og som vi alle kanskje frykter mest av alt, sier Kristoffersen til VG.

Engasjement for Stabæk

Ingebrigt Steen Jensen har gjennom en årrekke vært en kjent reklamemann, og han har også skrevet en rekke bøker. Blant annet bestselgeren «Ona Fyr» som solgte over 140.000 eksemplarer.

Men han er kanskje mest kjent for sitt engasjement for fotballklubben Stabæk. Han var en av mennene som var med på å starte det «nye Stabæk».