– Det var en begivenhetsrik helg, men det er jo her jeg trives aller best, sier Lommedalens-oppmann Ingar Bekke da han mandag kveld fikk en klapp på skulderen av A-lagsgutta i Lommedalens IL. Som vanlig var han innom A-lagstreningen til 3. divisjonslaget. Som så ofte før.

Men søndag var en dag for historiebøkene for 60-åringen. Da fikk han prestisjefulle «Nikken-prisen» foran en fullsatt Ullevaal stadion i pausen i cupfinalen mellom Rosenborg og Sarpsborg (2-0).

Det mangeårige arbeidet han har lagt ned for fotballgruppa i Lommedalens IL ble satt pris på av hele Fotball-Norge på festdagen søndag.

– Dette var en stor helg for meg. Jeg hadde ikke drømt om dette i det hele tatt. Vi tre som var nominert visste ikke noe før vi kom til pausen i cupfinalen. Da var det en fra Norges Fotballforbund (NFF) som hentet meg og vi gikk ned mot gressmatta. Da jeg skjønte at jeg skulle ned dit, foran 28.000 tilskuere, kom skjelvingen i bena, smiler Ingar Bekke.

Da han ble nominert til prisen, ble ildsjelen paff. – Jeg trodde ikke jeg var så mye verdt, sa han da.

Hyllet av Kjernen

Og som om ikke diplomet og Nikken-bysten var nok, så fikk han hyllest av Rosenborg-supporterne.

– Kjernen (Rosenborg-supporterne, red.anm.) reiste seg og ropte: «Ingar, Ingar». Det var veldig stort, forteller Ingar Bekke.

– Så nå har du blitt Rosenborg-supporter?

– Jeg holdt alltid med Rosenborg da de spilte i Mesterligaen, men i norsk toppfotball har det alltid vært Fredrikstad jeg har holdt med. Jeg har hatt noen slektninger der nede, og jeg har sett mange kamper både i eliteserien, 1. divisjon eller 2. divisjon. Men først kommer altså Lommedalen, understreker Ingar Bekke.

«Nikken-prisen» deles hvert år ut til «Årets fotballvenn». Prisen er ble i 1985 oppkalt etter tidligere generalsekretær i NFF, Nicolai «Nikken» Johansen

LES OGSÅ: Martin Gøranson (22) kan bli årets ildsjel: – Det er en ære

Ikke A-lag uten ham

– Hadde det ikke vært for Ingar (Bekke), så hadde det vel ikke vært noe skikkelig A-lag i Lommedalen. Så enkelt er det, sier Leif Sigvald Stensen. I fire år har han spilt for klubben – og Ingar.

– Han er en oppmann som er der for gutta, og som tar vare på oss. Og nå er han i ferd med å lage et topplag ut av oss også. Han er en fantastisk mann, sier Leif Sigvald Stensen.