Hovedpersonen Charlotte har et komplisert forhold til sin mor og lever ut behovet for nærhet ved å innlede et forhold til sin egen halvbror, rett etter deres første møte.

– Jeg gjennomgår en emosjonell berg-og-dal-bane i filmen. Men jeg hadde ingen problemer med å forstå Charlottes følelser og hvorfor hun handlet som hun gjorde, jeg er selv en emosjonell person. Med så erfarne og dyktige skuespillere rundt meg, følte jeg meg trygg om bord. Det var godt å ha en dyktig regissør, Anne Sewitsky, som guidet meg unna melodrama, sier Wilmann.

«De nærmeste» har premiere fredag 27. mars.

LES OGSÅ: Sjakk-Carlsens liv blir film

Får ros

Helt siden Wilmann gikk i Langleiken barnehage på Rykkinn har hun drømt om å bli skuespiller. I 2011 var hun ferdig på Teaterhøgskolen (KHIO). Dette er hennes første store hovedrolle på lerretet, og hun får ros av sin «mor» i filmen, Anneke von der Lippe.

– Ine er veldig lett å jobbe med og jeg kjenner meg litt igjen i henne. Veien fra humor til alvor er veldig kort, hun er til stede og ikke flåsete, sier hun og spår at Wilmann vil nå langt.

– Hun har fin utstråling, hun virker sterk og har et helt spesielt talent, sier den erfarne skuespilleren.

Greie sexscener

I filmen er det en del følelsesladede møter mellom familiemedlemmer, det synes ikke Ine har vært problematisk, heller ikke sexscenene med halvbroren Henrik, spilt av svenske Simon J. Berger.

– Sexscenene gikk overraskende greit, sånne ting blir behandlet veldig proft på settet, med få i rommet og veldig respektfullt. Sexen i filmen handler også egentlig om helt andre ting enn sex, sier hun. Og mener mye av den underliggende tematikken angår oss alle.

– Jeg blir glad og stolt over at folk synes den er relevant. En skolekamerat av meg er psykolog og sendte meg en melding: «Filmen satt i magen og sitter der fortsatt».

LES OGSÅ: Poppe filmet 9. april i går

God kritikk

I VG fikk filmen «De nærmeste» fem øyne på terningen.

«Det er dette vi i selvrealiseringsgenerasjonen har brukt livet på å forsøke å tildekke, bedøve, bortforklare eller å undertrykke: Den største skam er å ikke være elsket. », skriver Jon Selås i VG blant annet og mener filmen er heavy greier.

Filmen er tatt ut til hovedkonkurransen under Sundance Film Festival i USA og får dermed verdenspremiere 23. januar. Filmen er i tillegg nominert i kategorien Dragon Award Best Nordic Film på filmfestivalen i Göteborg.

LES OGSÅ: Film:: - Jeg lærte sabotasje i Osvald-gruppa

Mammarollen

Ine og ektemannen ble i høst foreldre til sønnen Folke (7 md.). I motsetning til Charlotte i filmen, har hun selv et godt forhold til sin mor og har mange verdier hun ønsker å bringe videre fra sin egen barndom.

– Man kan aldri bli bortskjemt av for mye kjærlighet. Jeg har selv en mor som fortsatt skjemmer meg bort, smiler hun.

Nå gleder Wilmann seg til drømmerollen som isdronningen Sonja Henie, som har innspillingsstart neste mars:

– I mellomtiden skal jeg stå en del på skøyter, spille teater og jobbe med tv. På sikt ønsker jeg å jobbe med å lage teater, også i registolen, sier skuespilleren.

LES OGSÅ: «Bestefar»-kongen gjør alt for Harald