Elever loves plass før søknadsfristen

TALENTER: Store profiler som Mats Zuccarello Aasen (NTG), Magnus Carlsen (NTG), Casper Ruud (WANG), Aleksander Aamodt Kilde og Henrik Kristoffersen (Dønski Videregående skole) benyttet seg av idrettslinjer.

TALENTER: Store profiler som Mats Zuccarello Aasen (NTG), Magnus Carlsen (NTG), Casper Ruud (WANG), Aleksander Aamodt Kilde og Henrik Kristoffersen (Dønski Videregående skole) benyttet seg av idrettslinjer.

1. mars er ordinær søknadsfrist for inntak til videregående skole. Enkelte utøvere er allerede lovet en skoleplass ved NTG.

DEL

Om to uker skal tiendeklassinger landet rundt velge sitt neste skolesteg, når den ordinære søknadsfristen for inntak til videregående skole går ut 1. mars.

For svært mange er kombinasjonen mellom toppidrett og skole viktig, samtidig som at toppidrettslinjene ønsker å skape så gode treningsgrupper som mulig – med de beste utøverne.

For å få utøvere skolen allerede vet de vil ha inn, har NTGs linjer for ishockey, golf, motocross, seiling og judo presisert at de forbeholder seg retten til å tildele plasser – allerede før søknadsfristen går ut.

LES OGSÅ:

Slik går ungdommene hver sin vei til idrettstoppen

Her laget rektor eget opplegg til idrettsutøvere 

Konkurranse om talenter

Budstikka vet at det er mange elever som allerede har blitt lovet en plass på skolen neste skoleår.

– Dette gjelder svært, svært få. Selv om disse blir lovet en plass, så er det med forbehold om at de leverer karakterer på det nivået som er forventet, sier Thorleif Gunhildrud, sportsdirektør ved NTG.

Skolen har et krav om at elevene må ha et karaktersnitt på 4,0 – selv om noen kan få fritak for dette.

– Hvorfor får noen beskjed om at de har en plass før fristen går ut?

– Det handler om å gi disse fred og ro rundt dette valget. Vi vet at det er stor kamp om plassene, og at mange søker flere steder, sier Gunhildrud, som forteller at det i noen idretter er konkurranse mellom skolene om de fremste talentene.

I tillegg til NTG, tilbyr Nadderud-, Asker- og Dønski videregående skole idrettslinjer i Asker og Bærum.

Kommentar: – Treningsgruppen viktigere enn skolen

Elever blir profiler

I tillegg har Nesbru videregående skole et eget tilbud til potensielle elever som ønsker å kombinere toppidrettssatsingen med skolens normale studiespesialisering (se under).

Skolene bruker aktivt tidligere elever i markedsføringen av skolen. På NTGs hjemmesider brukes det bilder av tidligere elever som Mats Zuccarello Aasen (ishockey) og Magnus Carlsen (sjakk).

LAGET EGET TILBUD: Rektor ved Nesbru Videregående skole, Knut Jore.

LAGET EGET TILBUD: Rektor ved Nesbru Videregående skole, Knut Jore. Foto:

– Det er disse utøverne vi er til for, samtidig som vi vet at det er ytterst få som når et slikt nivå. Vi er til for at utøvere som virkelig vil satse, også skal få seg en skikkelig utdanning. Det er kombinasjonen som er viktig for oss, sier Gunhildrud, om skolen som kan skilte med tidligere elever med over 50 OL-medaljer.

Endret seg for idrettselevene

Nesbru videregående skole ønsket å legge til rette for elever som ønsket en idrettstilpasset utgave av den normale studiespesialiseringen.

Derfor innførte de i fjor en idrettsklasse, hvor elevene fikk muligheten til å gjennomføre morgentrening med sitt idrettslag to dager i uken.

Tanken var å gi et tilbud, i tett samarbeid med de lokale idrettslagene, hvor elevene skulle følge normal studiespesialisering, og samtidig få en timeplan som er fleksibel med tanke på morgentrening og konkurranser på hverdager.

13 elever kastet seg over tilbudet.

Håper på 28 søkere

– Tilbakemeldingene vi har fått fra klubber og elever er at fleksibiliteten er god innenfor de rammene vi må følge, sier rektor Knut Jore, som viderefører tilbudet neste år.

Da håper han på 28 søkere eller mer, slik at de kan fylle en hel klasse med idrettssatsende elever.

– Det vil mulig kunne gi oss enda mer fleksibilitet, sier Jore, som forteller at skolen også legger til rette for ekstraundervisning, dersom elevene ønsker.

Artikkeltags