– Interessen var større tidligere, innrømmer daglig leder i Aker Fotball, Rune Klemetsdal.

Lørdag barker 2. divisjonsrivalene Asker og Bærum sammen på kunstgresset på Føyka. Men det er neppe horder av gulkledde fra Sandvika som tar den 10,1 kilometer lange turen fra Sandvika stadion til Føyka.

I løpet av de siste årene har antall tilskuere falt betydelig. I 2013 var det 630 som så oppgjøret på Føyka. I fjor var det bare 375 betalende tilskuere på lokaloppgjøret.

LES OGSÅ:

Asker-treneren innrømmer: – Vi må bli bedre

Asker-smell på overtid i cupen 

Usikker

– Jeg er litt usikker på hvorfor interessen har falt. Fordi det er fortsatt en rivalisering mellom de to klubbene. Men jeg tror det er sportslige resultater, eller mangelen på det, som gjør at vi sliter litt med å trekke folk, sier Rune Klemetsdal, som er daglig leder i Asker Fotball.

Så langt denne sesongen har klubben hatt et gjennomsnitt på 365 betalende tilskuere på sine tre hjemmekamper. På Sandvika stadion er det enda lavere. 133 tilskuere har funnet veien til deres tre hjemmekamper i 2019.

LES OGSÅ:

  Sander (21) er kongen av Belgia – nå blir han trolig solgt

– Må prestere

– Vi er nødt til å spille god fotball og prestere godt for at folk skal komme til Føyka, tror jeg. Det er et enormt tilbud her ute, og folk ser blant annet mye fotball på TV, sier Klemetsdal.

– Dessuten er jeg sikker på at når, og jeg sier «når», vi rykker opp til 1. divisjon, så er det fulle tribuner, sier han.

Henrik Dahl er daglig leder i Bærum.

– Jeg tror absolutt rivaliseringen mellom de to klubben er til stede. Det er ingen som har lyst til å tape de kampene, sier Dahl.

Uten at han kan love veldig mange Bærum-supportere til Føyka lørdag.

Kalvøya Cup

– Vi arrangere Kalvøya Cup i helgen, så mange av våre lag og supportere er involvert i dugnaden rundt cupen, sier Dahl.

Rune Klemetsdal håper likevel at det kommer en del mennesker til oppgjøret mellom de to klubbene lørdag.

– Kommer det et sted mellom 700–800 mennesker, skal vi være fornøyd, sier han.

– Jeg tror heller ikke folk helt forstår hvor stor prestasjoner de to klubbene faktisk gjør i 2. divisjon. Vi har vesentlig lavere budsjetter enn mange av de klubbene vi kjemper mot i den samme avdelingen, hevder Rune Klemetsdal. Asker og Bærum ligger på henholdsvis ellevte og niendeplass i 2. divisjon.