Det er vanskelig for meg når jeg får tilbake minner fra fortiden fordi jeg finner eller gjør noe i Norge som jeg aldri hadde funnet eller kunnet gjort i landet mitt.

Det skjedde med meg ved valget. Da jeg så på bilder av alle kandidatene i Asker og Bærum, var lykken min grenseløs og følelsen min ubeskrivelig:

Jeg så at jeg i likhet med alle nordmenn hadde rett til å stemme på hvem jeg ville uten noe press av noe slag.

Hvor vakkert det er for en person å føle at han har rettigheter, og at han er et menneske uten forskjell på ham og andre.

Hvor vakkert demokrati er når vi virkelig lever i det, ikke bare hører om det.

Hvor vakkert dette landet er og hvordan det håndterer likhet for alle: Det er ingen forskjell på de som kommer fra Midtøsten, og de som kommer fra Asia. Det er ingen forskjell på de som kommer fra Latin-Amerika, og de som kommer fra Afrika.

Vi er alle like, og vi har stemmerett ved valg. For noen på lokalt nivå i kommunene og fylkene, og for andre på nasjonalt nivå med valg av statsminister og regjering.

Det vakre er at nordmennene selv oppfordrer oss til å stemme. Det er som om de sier at vi skal utøve rettighetene som vi ble nektet tidligere, ikke glem at dere er i Norge!

Jeg innrømmer at jeg ikke kjenner de jeg stemte på. Ja, men det spiller absolutt ingen rolle. Jeg tok valget tilfeldig, og jeg håper jeg tok det riktige valget.

Dette var første gang i hele livet mitt jeg stemte ved et valg. Jeg følte meg veldig glad.

I mitt land trenger man ikke å stemme, fordi resultatet er forhåndsbestemt. Korrupsjon og diktatur styrer ting i landet mitt. Det er ingen likhet eller rettferdighet.

Det var det som fikk meg til å stemme nå, å føle det å stemme.

Valg er en mulighet for innbyggerne til å si sin mening og velge rett person til rett sted. Dette finnes ikke i mitt land, dessverre.

Dette var første gang i hele livet mitt jeg stemte ved et valg. Jeg følte meg veldig glad. Og stedet hvor jeg stemte, var fint og veldig stille. Slike steder kan man stemme uten å bli stresset.

Jeg ønsker at alle innvandrere, ikke bare nordmenn, stemmer i valg når de har rett til å stemme. Dette er veldig nyttig for dem og gir dem den fordelen at de får føle at de fortsatt er mennesker som fortjener alt i livet.

(Teksten er bearbeidet og rettet noe språklig av Budstikka, forhåpentlig uten å endre forfatterens skrivestil. Red.)

Les også

Fordeler ved Asker

Les også

Asker er liksom en hage