Anledningen var at nettstedet document.no der jeg er styreleder i mai arrangerte møter med både president Trumps tidligere valgkampleder, Steve Bannon, og den britiske journalist og mediepersonlighet, Katie Hopkins. Intervjuet ble prydet med et veldig stort bilde. Så stort at det ikke ble plass til så mye tekst ved siden av.

Mulig Budstikka tror at leserne foretrekker store bilder i stedet for mye tekst, tekst kan jo forvirre og sette leserne på tanker de ikke burde ha. Hadde bildestørrelsen blitt redusert kunne et par spørsmål som krevde lengre svar også fått plass.

De ble i stedet strøket fra intervjuet.

Bakgrunn: Klimakritisk provokatør fra Vettre: Trond Ellingsen bryr seg lite om at han provoserer

I mine år i politikken i Asker har jeg alltid svart saklig og greit på spørsmål fra journalister. Det gjorde jeg også denne gangen, selv om noen av journalistens spørsmål fremsto direkte usaklige.

For hva mener Budstikka med å spørre om document.no bidrar til et bedre samfunn ved å piske opp stemningen mot innvandrere?

Kan Budstikka dokumentere et slikt påstått faktum?

For ikke å snakke om når det hevdes at «Steve Bannon oppfordrer ytre høyre til å spre hatets budskap, synes du det er tillitvekkende»? Har Budstikka eksempler på at denne påstanden er korrekt?

Jeg vet meget godt hvor uttrykket kommer fra – det ble ytret fra talerstolen i Asker kommunestyre 21. mai av en av Asker Høyres representanter da han skulle gi uttrykk for hvor forkastelig det var at jeg ledet en nettavis som hadde tatt imot Steve Bannon i Oslo.

Fra kommunestyredebatten 21. mai:

Vedkommende journalist satt nemlig rett bak meg i kommunestyresalen og må ha notert flittig. Det skulle være unødvendig å minne en journalist om at en udokumentert påstand fra en representant fra Høyre som av mange grunner ikke er spesielt glad i meg, noe Budstikka kjenner grunnen til, bør dobbeltsjekkes før det presenteres som et etablert faktum for leserne.

Steve Bannon kom rett fra mediedagene i Bergen der han ble intervjuet av en representant fra Aftenposten foran 1200 journalister.

Kommentar: I skyggen av Bannon

Det ble en flau affære, det kom knapt et eneste spørsmål fra salen. I det møtet vi arrangerte snakket han fritt og fikk en rekke spørsmål fra publikum. Vi filmer alle våre møter og legger disse ut på YouTube. De som er interessert kan høre ham der. Dette anbefales varmt, også for representanter fra Asker Høyre og journalister i Budstikka.

Jeg har tidligere gitt Budstikka ros for å være en god lokalavis. Jeg mener det samme i dag. Men redaksjonen bør stramme opp sine journalister slik at sleivspark som dette lukes ut. I 2015 hadde jeg en diskusjon gående med Budstikkas redaktør om hvem som hadde flest lesere – Budstikka eller document.no. Vi ble ikke enige fordi vi måler antall lesere forskjellig. Siden da har document.no mer enn doblet antall lesere og vokser stadig.

Vi vil også fremover arrangere møter med interessante personer som har noe å meddele. Budstikka vil bli spesielt invitert.

Les mer på budstikka.no/debatt