Skip to main content

Sondre Lerche spiller på Hvalstrand søndag

Sondre Lerche spiller på Hvalstrand søndag 23. august. Han har vært på Hvalstrand kun én gang før, for å ta bilde til sitt første album.

Sondre Lerche spiller på Hvalstrand søndag 23. august. Han har vært på Hvalstrand kun én gang før, for å ta bilde til sitt første album. 

Foto: Knut Bjerke

Som plaster på såret for den avlyste Hvalstrandfestivalen 2020, vil Sondre Lerche holde solokonsert søndag: – Jeg skal synge ute, med innestemme. 

– Jeg ønsker at konserten på Hvalstrand skal oppleves lindrende. At publikum skal kunne lene seg tilbake og ha en problemfri time. Særlig med tanke på denne kaotiske sommeren, som kanskje ikke ble som man hadde håpet, sier artist og forfatter Sondre Lerche (37) som spiller på Hvalstrand førstkommende søndag.  

Artisten er aktuell med sitt niende album «Patience», oppfølgeren til den dobbelt Spellemannpris-nominerte «Please» (2014) og kritikerroste «Pleasure» (2017).

Det ferske albumet har gjennomgående fått svært gode kritikker: «Hver eneste låt evner å sette forventninger som nesten uten unntak overgås», skriver VGs anmelder og gir sekser, mens Dagsavisen mener dette er hans fineste plate. 

«Som ein varm klem i ei tid der vi alle lengtar etter meir intimitet», skriver Klassekampen.

Ikke privat

37-åringen har vært i Norge siden 15. mars, men er vanligvis bosatt i Los Angeles.

– Jeg har hatt base i Bergen og bodd litt i Oslo. Leiligheten min i LA står og støver ned. Alt er så nedstengt og fastkjørt at jeg får ikke jobbet i USA nå. Men det kan jeg heldigvis her hjemme. 

I sommer har han holdt 40 konserter i alt fra stuer til Vigelands mausoleum i Oslo og på NRK med Kringkastingsorkesteret. I tillegg har han sluppet en kritikerrost essaysamling og i oktober slipper han en barnebok.

– Jeg er glad jeg har mange bein å stå på, at jeg har muligheten til å jobbe og skape. 

På spørsmål om hvordan han har det etter bruddet med forfatter og påvirker Linnéa Myhre (30) i april, svarer han følgende: 

Sondre Lerche og festivalsjef Fredrik Brodtkorb i Hvalstrandfestivalen inviterer til konsert for 200 mennesker.

Sondre Lerche og festivalsjef Fredrik Brodtkorb i Hvalstrandfestivalen inviterer til konsert for 200 mennesker.

Foto: Knut Bjerke

– Albumet «Patience» er spilt inn over de siste syv årene, så helt oppdatert er det ikke. Men en helt ny låt eller to vil jeg spille. Platen gir innsikt i livet mitt, i personligheten og i lynnet mitt. Særlig mer konkret ønsker jeg ikke å være.

Følger reglene

Arrangør og sjef for den Hvalstrandfestivalen, Fredrik Brodtkorb, slipper inn maksimum 200 på Lerche-konserten søndag 23. august. Dette er den eneste konserten han har lagt opp til i år. 

– Konserten skal bidra til at Hvalstrandfestivalen ikke blir helt glemt. Det er stas at vi har fått Sondre Lerche hit. Han er stor i USA, men har gjort mindre her hjemme de siste årene, sier Brodtkorb og legger til at opplegget skal være trygt for alle og at smittevernreglene overholdes. 

– Det er en spesiell tid vi er inne i, hvor vi har vært mye hver for oss. Jeg håper det blir en konsert som setter i gang noen følelser. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.