Skip to main content

Slik blir festivalværet

Oppholdsvær, men noen skyer. Det er varselet fra meteorologen før årets Hvalstrandfestival. Her fra fjorårets festival.

Oppholdsvær, men noen skyer. Det er varselet fra meteorologen før årets Hvalstrandfestival. Her fra fjorårets festival.

Foto: JOAKIM S. ENGER

Hvalstrandfestivalen har tålt alt fra sommervarme til striregn de siste syv årene. I år blir det noe midt imellom.

Skal du på årets festival kan det være lurt å være forberedt på variable temperaturer, skal vi tro vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Ingrid Berntsen. 

– Festivalhelgen starter med noe regn fredag formiddag, men det vil gå over. Fra 12-tiden og utover blir det oppholdsvær, sier Berntsen.

Ifølge henne er det gode muligheter for at temperaturen vil overstige 20 grader – men den vil falle utover kvelden, til 13–14 grader.

–Skal du oppholde deg ute er det derfor lurt å sikre seg med litt ekstra, varme klær i sekken, råder Berntsen.

Sommeren varer litt til

De samme forholdsregler vil gjelde for festivaldeltagerne på lørdag. 

 – Det blir en del skyer men fortsatt oppholdsvær. Trolig blir det også flere perioder med sol og temperaturer opp mot 22 grader, sier Berntsen. 

Hun får støtte fra kollega Isak Slettebø hos Storm.

– Helgeværet ser lovende ut for Østlandet, det blir gradvis temperaturstigning og sol. Lørdag blir det litt over 20 grader, dette stiger til opp mot 25 grader søndag og kan faktisk stige enda mer på mandag, sier Slettebø.

Den siste uken har festivalområdet på Hvalstrand tatt form.  Senest torsdag ettermiddag ble den store scenen der hovedartistene skal opptre satt opp. Nytt i år er en mindre scene som vil stå til venstre for hovedscenen. Fredag kveld åpner deLillos festivalen og blir etterfulgt av Moyka, Postgirobygget, Pasha, Erik og Kriss og The September When.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.