Skip to main content

Så mye tjener food-truckene på Hvalstrandfestivalen

Det er fem food-trucks som har fått plass på festivalområdet i år, og omsetningen varierer veldig fra bil til bil.

Det er fem food-trucks som har fått plass på festivalområdet i år, og omsetningen varierer veldig fra bil til bil. 

Foto: Joakim S. Enger

Det er store forskjeller i omsetning hos de forskjellige food-truckene, og Go'Grilla kommer ut som den store vinneren. 

– I går omsatte vi for 60 000 kroner, forteller grunnlegger og eier av Go'Grilla, Julian Gursky.

Bilen hans selger BBQ-burgere, søtpotet-fries og vegetar-burgere. 

Han forteller at det vanligvis er grei butikk å ha bilen på festivalområdet, men dersom det regner taper de penger. 

Go'Grilla har vært på Hvalstrandfestivalen de siste fire årene, og Gursky forteller at omsetningen i fjor lå på 150 000 kroner. Han regner med å nå det samme beløpet i løpet av denne helgen. 

Les også: Klager på plassering av mat-biler

Det er umulig å kjøpe seg mat på Hvalstrandfestivalen uten at man må stå i kø.

Det er umulig å kjøpe seg mat på Hvalstrandfestivalen uten at man må stå i kø. 

Foto: Joakim S. Enger

Storfornøyd 

Kai-Roger Kjellvold og Hege har også fått inn bilen sin på festivalområde. Den heter Food truck 22, og selger biff og bearnaise i tortilla. 

– I går gikk det veldig bra, sier Hege. 

– Alt for bra, legger Kjellvold til. 

Se bildeserie fra fredagen her

Hege og Kai-Roger Kjellvold er super-fornøyde med oppholdet på Hvalstrandfestivalen.

Hege og Kai-Roger Kjellvold er super-fornøyde med oppholdet på Hvalstrandfestivalen. 

Foto: Joakim S. Enger

Paret solgte unna så mye mat, at de er usikre på om det vil holde i dag. De har derfor blitt nødt til å supplere menyen med en cuban sandwich. 

– Skal jeg være helt ærlig så trodde jeg vi skulle selge for halvparten, slår Kjellvold fast. 

– Men hvordan er det å jobbe i en bil da? 

– Når det står på, så går det greit, forteller Hege. 

Kjellvold er ikke i tvil. Han digger dette. 

– Etter å ha jobbet på kjøkkenet i 27 år, og bare hørt på skriking, så er det veldig deilig å få litt kontakt med kundene. Jeg digger dette, smiler han. 

Kona til kokken forteller at hun blir litt stressa når det blir kø, men hun mener de er den bilen som har raskest leveringstid. 

– Min filosofi med food-trucks, og gatemat, er at det skal gjøres fort og bra, smiler Kjellvold. 

I går omsatte de for 32 400 kroner. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.