– Stor karrierebonus!

Festklar: – Jeg lover å lage skikkelig fest på Hvalstrandfestivalen. Å varme opp for selveste OnklP er ekstra spesielt, sier Henrik Høven (15) fra Høvik. Store og små hadde tatt turen til Asker sentrum på lørdag for å oppleve talentkonkurransen utenfor Trekanten kjøpesenter. ALLE FOTO: EVA GROVEN

Festklar: – Jeg lover å lage skikkelig fest på Hvalstrandfestivalen. Å varme opp for selveste OnklP er ekstra spesielt, sier Henrik Høven (15) fra Høvik. Store og små hadde tatt turen til Asker sentrum på lørdag for å oppleve talentkonkurransen utenfor Trekanten kjøpesenter. ALLE FOTO: EVA GROVEN

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Henrik Høven (15) fra Høvik og Margrete Skretting Bergset (17) fra Billingstad skal varme opp for OnklP under Hvalstrandfestivalen.

DEL

Den 21. og 22. august arrangeres Hvalstrandfestivalen for tredje året på rad på Hvalstrand Bad. I likhet med fjorårets festival, er det holdt av plass til to unge musikere som skal varme opp for noen av artistene på Strandfesten, arrangementet for de under 18 år. I år er det blant annet OnklP & De Fjerne Slektningene som spiller på Strandfesten.

– Å vinne i dag ville vært utrolig gøy! Jeg har aldri vært på festival før en gang, sier Margrete Skretting Bergset noen minutter før hun skal opptre.

Rundt to hundre stykker har stilt seg rundt scenen utenfor Trekanten kjøpesenter i Asker for å se de fire finalistene lørdag. De er plukket ut blant flere titalls ungdommer som har sendt inn bidrag til festivalarrangørene. Kun to av de får sjansen til å varme opp for rapperen OnklP med band.

SE FLERE BILDER HER

Erfarne artister

Første finalist ut er Carmina Granly (16) fra Vollen. Hun kom til semifinalen i Idol i fjor, og fremfører «If I ain’t got you» av Alicia Keys, etterfulgt av solid applaus. Andremann ut er talentkonkurransens yngste deltager, Dina Matheussen (11) fra Spikkestad. Hun er inspirert av morens gamle platesamling, og har valgt å fremføre «At last» av soullegenden Etta James.

Konkurransens to siste finalister har begge skrevet låtene selv. Rud-elev Margrete Skretting Bergsets synth-baserte poplåt «Movie scene», er inspirert av hennes eget liv. Henrik Høven (15) fra Høvik fremfører låten «Når jeg ser på deg», som tok han til superfinalen i MGP junior i 2013. Høven står for konkurransens mest dansbare bidrag, og får med seg publikum på dansingen.

«Tung dag på kontoret»

Prisutdeler og ordfører Lene Conradi forteller publikum at hun er glad for at hun har sluppet å velge ut vinnerne. Juryformann Bernt Rune Stray fra Whiteroom production bekrefter at det har vært en tøff avgjørelse.

– Det har vært en tung dag på kontoret i dag. Alle bidragene var ekstremt gode. Men seieren går til de med egetskrevet materiale, forteller han og gratulerer Henrik Høven og Margrete Skretting Bergset.

– Wow! En stor bonus i artistkarrieren, utbryter Høven.

Skretting Bergset er overrasket.

– Det var så jevnt nivå, så umulig å forutse! Nå skal jeg finne en kafé i nærheten og feire med vennene mine, sier hun.

Artikkeltags