Lærer’n er forelska i Europe

KLAR: Tone Irene Røssum varmet opp til Europe med første artist på Hvalstrand lørdag, Silya. FOTO: JOAKIM S. ENGER

KLAR: Tone Irene Røssum varmet opp til Europe med første artist på Hvalstrand lørdag, Silya. FOTO: JOAKIM S. ENGER Foto:

– Vennene mine mener jeg er Norges største Europe-fan, sier Tone Irene Røssum (32). Når Europe trøkker til på Hvalstrandfestivalen i kveld er det 36. gang musikklæreren på Vøyenenga ungdomsskole opplever bandet live.

DEL

– Europe har vist meg Norge. Jeg har vært på konserter med dem i Mo i Rana, Sandnes, Kopervik, Lakselv, sier hun.

Og det stopper ikke der. Hun har vært med på 21 Europe-konserter i Norge, vel å merke før kveldens på Hvalstrand. Utenriks har hun også fulgt, på tre konserter i London, to i Skottland og ni i Sverige, totalt 35. Så Hvalstrand er nummer 36 og like etter at den er over drar hun fra Nesbru til Sarpsborg for å oppleve heltene på scenen der også.

LES OGSÅ: Strømbrudd før Europe-konsert på Hvalstrand

Det rare er at hun ikke tilhører Europe-generasjonen heller, hun oppdaget bandet da det hadde ligget på is i seks år.

– Jeg oppdaget Europe da jeg var 13 år gammel. Det var en kompis som spilte inn en kassett til meg med flere låter, Og da jeg hørte The Final Countdown var det som om føttene mine frøs til gulvet. Det var sånn magisk liksom. Jeg måtte finne ut mer om bandet og lånte et album av ham. Og da jeg fikk tak i en videokassett med Europe ble ikke interessen for bandet mindre, sier hun.

MØTE 1: 18. mai 2006, på Gardermoen flyplass Røssum med gitaristen i Europe John Norum. FOTO: PRIVAT

MØTE 1: 18. mai 2006, på Gardermoen flyplass Røssum med gitaristen i Europe John Norum. FOTO: PRIVAT

Konsert med heltene fikk hun naturlig nok ikke dratt på før bandet startet opp igjen.

– Den aller første konserten jeg var på var på Vallset på Stange. Da var jeg 18 år gammel, sietr hun og forteller at etter gjenforeningen har Europe hatt 30 konserter i Norge, og hun har vært på 21 av dem.

Sansen for fornyelsen

Men hun var litt skeptisk da det første albumet kom ut etter gjenforeningen og stilen slettes ikke lenger var 80-talls.

– Men så ble jeg solgt. Jeg ville ikke gått på konserten hvis de ikke stadig fornyet seg. Og siden de gjør det blir jeg stadig overrasket. Men på konsertene spiller de selvsagt også gammel musikk, sier hun.

– Og The Final Countdown blir jeg nok aldri lei, men det er litt trist å høre den på konserter, for den pleier å være siste låten, og da er jo konserten over.

LES OGSÅ: Strandfest ble publikumsfest

Og hun er så glad i musikk at hun har jobber med det, hun er musikklærer på Vøyenenga ungdomsskole. Instrumentene er ikke elgitar, men saksofon og klarinett.

MØTE TO: Natt til 5. oktober 2008 etter en konsert i Kopervik (Karmøy) traff Røssum vokalisten Joey Tempest. FOTO: PRIVAT

MØTE TO: Natt til 5. oktober 2008 etter en konsert i Kopervik (Karmøy) traff Røssum vokalisten Joey Tempest. FOTO: PRIVAT

Møte med bandmedlemmer

Hun har møtt bandmedlemmer flere ganger også forteller hun. 18. mai 2006 satt hun alene på Gardermoen flyplass.

– Jeg hadde på meg en band-T-skjorte der alle bandets medlemmer var avbildet, så jeg kunne ikke late som om jeg ikke visste hvem de var, da fire av fem bandmedlemmene som kom gående mot gaten. Flyet var forsinket, så jeg fikk anledning til å snakke med John Norum, bandets gitarist og norske medlem. Dette var som sagt 18. mai, og vi kom i snakk om 17. mai-feiringen dagen før. «Ja, for du er norsk, er du ikke?» spurte jeg. «Ja, bare se her!» sa John Norum, og viste meg sitt norske pass!

Andre møte var med frontfigur Joey Tempest på bar.

– Det var natt til 5. oktober 2008. Europe hadde spilt i et sirkustelt ytterst på Kopervik på Karmøy som det siste av seks eller syv band. Det regnet sidelengs på Kopervik, så etter konserten løp vi for å rekke første oppsatte buss tilbake til hotellet vårt i Haugesund. Etter et klesskift tok vi turen ned til baren, og der traff vi blant andre Joey Tempest, og han stilte villig opp på et bilde, forteller hun.

SAMLESIDE: Alt om Hvalstrandfestivalen

Artikkeltags