Halvdan fikk frem sola

PARADOKS: Halvdan Sivertsen sang om klar himmel. Det var den ikke akkurat det da han startet sin sekvens. Men det begynte å lysne etter ei skikkelig regnskur, og sola dukket frem.

PARADOKS: Halvdan Sivertsen sang om klar himmel. Det var den ikke akkurat det da han startet sin sekvens. Men det begynte å lysne etter ei skikkelig regnskur, og sola dukket frem. Foto:

Halvdan Sivertsen var først ut på årets Hvalstrand-festivalen. Men det var ikke så mange på plass for å holde «tommeltottan» høyt.

DEL

Det var rett og slett glissent med publikum foran scenen. I fjor var det betraktelig flere på plass da første artist entret scenen. Det kan ha vært det noe ustabile været som føre til at flere drøyde med å komme.

Men været kledde nordlendingen Sivertsen, det var friske kast over festivalområdet da han øvde. Så han følte seg vel omtrent på hjemmebane, men temperaturen var kjempefin.

LES OGSÅ: Venninner først inn på Hvalstrandfestivalen

Men så dro det på med skikkelig plaskregn like etter at porten åpnet klokken 17.00. Det «ramlet» skikkelig ned, men før Sivertsen gikk på scenen hadde det roet seg.

– Fantastisk område. Jeg håper været er med oss. Det var en avsindig skur i sted, sier Sivertsen etter første låt.

Tøft å starte

Å være første artist ut på festivaler betyr at det ikke er stint av folk på gressbakken foran scenen, så også på Hvalstrand. Sånn er det bare.

I år hadde arrangørene flyttet konsertene til én time senere i forhold til tidligere år, men likevel var det som sagt betraktelig færre på plass foran scenen enn i fjor. Men det tok rutinerte Sivertsen med godt humør.

– Skrid nærmere, så får vi litt intimitet her, oppfordret han, før han introduserte en sang om nettopp været:

– Det har vært en fantastisk sommer i sør, og en helt jævlig i nord, så nå «Værsjuk».

Og etter at han var ferdig med den tittet sola frem.

Godt humør

Gjennom hele konserten krydret Sivertsen med flust av morsomme korthistorier. Ikke minst hadde han lagt merke til at flere hadde ankret opp utenfor festivalstranden for å få en konsert attåt bølgeskvulp.

– Ser det er mange som har kommet hit med båt. Camping-livet til sjøs er en herlig tilværelse. Vil du teste om det passer deg. Ta med deg kona og kryp under kjøkkenbordet en ukes tid, sa han.

Så dro veteranen Sivertsen i gang med en sang om en amatørkaptein av det ikke helt dyktige slaget. Og mens han underholdt fra scenen økte antallet publikummere betraktelig.

Det begynte faktisk å fylle seg bra opp med publikummere, og allsangen på «Hver gang vi møtes» hørtes godt.

SAMLESIDE: Alt om Hvalstrandfestivalen

Artikkeltags