Flere veteraner til Hvalstrand 2017

Postgirobygget, Hellbillies, Sivert Høyem og Eva Weel Skram blir å høre på neste sommers Hvalstrandfestival.

DEL

Det er tre skikkelige veteraner i norsk musikkverden som inntar stranden på Hvalstrand i august neste år – Postgirobygget, Hellbillies og Sivert Høyem.

Men mange kjenner nok Eva Weel Skram også fra Eva & The Heartmaker. Hun er aktuell om dagen, gjennom fremføringen av «Selmas sang» i NRKs julekalender «Snøfall».

– Det er kanonbra artister. Og vi prøver å følge i samme leia som tidligere, med folkelig musikk og litt for enhver smak, sier festivalsjef Fredrik Brodtkorb.

Han forteller at de har justert artistvalget på bakgrunn av folks ønsker.

– Vi tar hensyn til tilbakemeldingene fra publikum, som vil ha enda flere kjente artister og ditto sanger de kan synge med på, sier Brodtkorb.

LES OGSÅ: Derfor elsker vi Hvalstrandfestivalen

Bredde

Postgirobygget er vel det bandet som skårer høyest på allsangbarometeret, med låter som «Idyll» og «En solskinnsdag». Og det som av mange defineres som «sommerstemningsbandet» er det festivalen har fått flest forespørsler om å hyre inn i løpet av sine fire år.

– Postgirobyggets låter kan jo til og med jeg som er tonedøv følge med på, sier Brodtkorb.

– Hellbillies er jo folkekjære og kanskje for «den eldre garde», litt i samme publikumskategori som Åge Aleksandersen. De har en masse sanger som de fleste kjenner, leverer jo kjempebra og er trygge på scenen, fortsetter han.

Sivert Høyem har gjestet festivalen tidligere.

– Sivert Høyems konsert på Hvalstrandfestivalen er en av de beste vi har hatt. Med hans enorme stemme blir det sikkert like bra nå. Den vil fylle arenaen. Og Eva Weel Skram har også levert kjempebra på konserter hun har hatt, sier Brodtkorb.

Tilbake: Sivert Høyem er et gjenhør på festivalen. FOTO: HØYEM

Tilbake: Sivert Høyem er et gjenhør på festivalen. FOTO: HØYEM

– Så utrolig kjekt å bli booket til Hvalstrandfestivalen, fineste stranden på Østlandet, det blir magisk å spille der, sier Eva Weel Skram i en pressemelding.

UTSOLGTE HUS: Eva Weel Skram har blant annet solgt ut to konserter i Operaen i år.FOTO: STINE RAASTAD/SKRAM

UTSOLGTE HUS: Eva Weel Skram har blant annet solgt ut to konserter i Operaen i år.FOTO: STINE RAASTAD/SKRAM

Bookingsjef Hans Petter Haaland mener de allerede med disse fire artistene når et bredt publikum.

– Med hele Norges Hellbillies og sommerfavorittene i Postgirobygget, samt legenden Sivert Høyem og Eva Weel Skram som imponerte stort med to utsolgte hus i Operaen i høst, har vi booket noe for enhver smak til Hvalstrandfestivalens femte år, sier Haaland i en melding fra festivalen.

LES OGSÅ: Underskudd for Hvalstrandfestivalen

Debut: Neste år spiller Hellbillies på Hvalstrandfestivalen for første gang.
FOTO: HELLBILLIES

Debut: Neste år spiller Hellbillies på Hvalstrandfestivalen for første gang. FOTO: HELLBILLIES

Færre voksne

Årets Hvalstrandfestivalen endte med et underskudd, selv om det var tidenes besøk med 13.000 publikummere.

– Underskuddet ble på rundt 300.000 kroner. Hovedårsaken var regnværet lørdag, som førte til bråstopp i ølsalget. Det er en risikosport å arrangere festivaler, sier Brodtkorb.

For selv om totalbesøket i festivalens historie var det høyeste i år, var årsaken til økningen flere barn og ungdom på dagarrangementet Strandfesten. 5.500 kom der i år, mot 3.800 i fjor. Men det kom 1.300 færre tilskuere på kveldskonsertene for voksne – 8.800 i 2015 mot 7.500 i år.

Neste sommers Hvalstrandfestivalen arrangeres fredag 25. august og lørdag 26. august.

Artikkeltags