Skip to main content

Har ventet på denne dagen

Erik Mortvedt og Kristoffer Tømmerbakke, også kjent som Erik og Kriss, er klare for å gå på scenen på Hvalstrandfestivalen. Dette har de ventet på siden festivalens første år.

Erik Mortvedt og Kristoffer Tømmerbakke, også kjent som Erik og Kriss, er klare for å gå på scenen på Hvalstrandfestivalen. Dette har de ventet på siden festivalens første år. 

Foto: Joakim S. Enger

Erik og Kriss har hatt lyst til å spille på Hvalstrandfestivalen siden festivalen etablerte seg i 2012. 

Sist Budstikka snakket med artistene fortalte de at det kan bli skremmende å skulle spille på hjemmebane. 

– Det er jo mer vekt på skuldrene våre når vi opptrer så nært hjemme, smiler Erik Mortvedt til Budstikka, og legger til: – Man tenker litt mer på alt som kan gå til helvete. Det er kjipere hvis det skjer her enn i en bygd et eller annet sted, ler han. 

Rapduoen forteller at de har ventet på denne muligheten siden festivalen kom på banen i 2012. 

– Det er ekstra gøy når vi er herfra. Vi gleder oss veldig, smiler de. 

Håper på et folkehav

Erik ønsker seg masse mennesker foran scenen. 

– Jeg håper det kommer jævlig mye folk. Festivalgjengere er jo ute etter å ha det gøy, så så lenge de møter opp, skal det bli en skikkelig bra kveld. 

Bærums-guttene forteller at det er vanskelig å spå hvordan publikum vil reagere på sangene de spiller, men meddeler at de er glad i å spille det publikum vil høre. 

– Vi prøver alltid å vikle inn noe litt uventet også. 

Ved tidligere anledninger har de prøvd å spille låter som ikke har blitt gitt ut enda, og dette har gått veldig bra. Det eneste problemet med det er at det ikke har gått like bra når de gir ut sangen. 

– Musikk er så ferskvare. Hvis vi spiller noe som folk ikke kan finne senere, så er det irriterende, sier duoen. 

De bekrefter at de er klare for å hente frem noen gamle slagere når de står på scenen. 

Hyller Hvalstrandfestivalen

– Hva synes dere om Hvalstrandfestivalen da?

– Det synes vi er helt konge. Det er rått med en så fin plass som kan brukes til noe så stort i nærområdet. Vi har reist en del rundt i landet de siste årene, og erfart at mye mindre plasser enn Asker og Bærum arrangerer større ting, så det er egentlig litt rart at det ikke kom før, forteller Mortvedt. 

De utelukker heller ikke muligheten for at de kan dukke opp på scenen på Hvalstrandfestivalen igjen, dersom det lar seg gjøre. 

– Jeg husker jeg var ganske nysgjerrig på dette opplegget det første året. Da kjørte jeg rundt i båten min og snoket, ler Mortvedt. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.