Det var forrige mandag at flere elever ved Hvalstad skole var plaget av kvalme og diaré etter bad på Hvalstrand. Kommunen reagerte og tok prøver av vannet, og nå er resultatene kommet.

– De viser ingen tegn til forurensning. Dermed har vi ikke fått svar på hva som var årsaken, men vi har ikke fått inn rapport om flere syke, og regner med at det var noe veldig kortvarig og lokalt. Fuglebæsj kan være en årsak, sier kommuneoverlege Meera Grepp.

LES OGSÅ: Ble syke etter Hvalstrand-bad

– Så det er bare å kaste seg uti vannet?

– Ja, men slike situasjoner kan oppstå på varme dager, når det er mange som bader lenge. Så det kan fortsatt være greit å la være å svelge mye vann, sier Grepp.

Svømmekløe

Mens Hvalstrand blir friskmeldt, har det oppstått et annet problem i ferskvannet, nærmere bestemt Gjellumvannet, forteller Grepp.

– Vi har fått rapport om svømmekløe i Gjellumvannet. Det skyldes en liten larve, som noen reagerer allergisk på. Det er ikke farlig, men ubehagelig. På Sognsvann har dette vært et kjent problem i flere år. Rådet fra folkehelseinstituttet er å unngå grunt vann med vegetasjon, tørke seg fort etter badet, og kanskje ta en dusj hvis mulig.