– Jeg er så fornøyd med at vi endelig er i gang. Se så fint det er blitt, sier driftssjef for Hvalstrand bad, Annette Bjørge (31) fra Bekkestua.

En jevn strøm av skuelystne gjester fant veien til gjenåpningen av funkisperlen ved fjorden – og utdeling av gratis pølser og is i duskregnet søndag.

Restaurert for 12 millioner

Med Elvebredden catering som ny driver for et av Askers fremste landemerker fra 1936, sesongåpnet restauranten med servering både inne og ute. Stedet har vært stengt siden desember 2014 da store skader og mangler ved bygget ble avdekket.

Nå fremstår lokalene i ny, gammel drakt. Ikke bare har de turkise bølgene på veggene fått et nytt malingsstrøk og parketten plukket fra hverandre og satt sammen igjen, stav for stav.

Den verneverdige restauranten har dessuten fått installert ventilasjonssystem og helt nytt elektrisk anlegg. Arbeidet har en prislapp på drøyt 12 millioner kroner.

Bildeserie

Hvalstrand bad gjenåpnet

– Oser av sommer og god mat

– Jeg har savnet stedet mens det har vært stengt. For meg oser stedet av sommer, sol og god mat. Hvalstrand er et av de fineste og eldste badene i landet. Jeg gleder meg til å bruke stedet mye i sommer, sa ordfører Lene Conradi i åpningstalen sin, der hun skrøt av samarbeidet med Elvebredden catering.

Også de nye driverne har stor tro på nysatsingen. De har suksessoppskriften klar.

– Været betyr alt. Når det er godvær, skal vi ha åpent så lenge vi kan, sier Espen M. Gryt (37), kreativ igangsetter for Hvalstrand bad og leder for Elevebredden catering.

– Andre har prøvd før dere uten å lykkes – hvordan skal dere greie å drive stedet?

– Vi har god erfaring med å drive spisesteder ved fjorden. Det kommer vi til å ta med oss til Hvalstrand. Vi skal ha god mat, men vi skal også være tilgjengelige og mer åpne for folk som er i området, sier Gryt.