Nylig forsøkte jeg å komme inn i DNB nettbank med personnummer og engangskode fra brikke. Det var så langt jeg kom. Jeg fikk beskjed om at det var feil personnummer tre ganger.

Ok, da får jeg ringe. 20 minutters ventetid. Skitt, tenkte jeg, jeg må jo et ærend i Sandvika, så jeg stikker heller innom banken. Lykken sto den optimistiske bi, det sto drop in på veggen til banken.

En vekter innenfor døren spurte om legitimasjon. Det var fem før meg på venterommet, men det var jo greit. Jeg satte meg ned.

Ut kom en fra bankens lukkede område og spurte om legitimasjon. Jeg fant frem bankkortet fra DNB, men de ville ha fra annen bank? Ok, de fikk det.

Mer venting. Neste gang vedkommende dukket opp på venterommet spurte jeg hvor lang tid det ville ta før jeg kunne få snakke med en ansatt i banken.

Jeg kunne ikke få snakke med noen i det hele tatt. Jeg fikk beskjed om at jeg måtte ringe og bestille time. Kan jeg bestille time nå og her? Nei, vi må gå hjem og gjøre det.

Hva betyr drop in? Nå har jeg iallfall vist DNB at jeg har to bankkort? Og fortsatt skjønner jeg ikke hva vitsen med hele seansen var.