Holmen har superkrefter innen sang og musikk, og det er smekkfull kirke omtrent hver søndag, takket være dyktige prester, egnede salmer og sanger som folk kan, i tillegg til kirkens egenkomponerte musikaler, det har vært flere siste året.

Gjennom året er det også en rekke konserter og allsangkvelder i kirken. I Holmen er det kor for mennesker i «alle aldre», fra Småtroll, Holmentroll, His Angels, Serafene og Crossing til HMV-koret for de mer voksne med flotte stemmer, et kor hvor nesten alle medlemmene kan være solister.

LES OGSÅ: Fire kirkekor leier inn proff hjelp til konsert med «ukjent» verk

Drivkreftene bak det hele er kirkens «super-kantor» og organist Marilyn Brattskar og den meget profesjonelle og frivillige (operasanger) Ingebjørg Kosmo på ledelse, sang, tekster og regi, samt soloprestasjoner, og kirken har også en drivkraft ved sine egne Maria Liholt og Stiliyan Minchev. Kirkens egen prest, Ida Buen Hanevold, er også en fremragende sanger og solist. Vi som kirkegjengere gleder oss også bestandig når Jacob Conradi er engasjert. Kirkerommet er for øvrig et flott konsertlokale.

Søndag 28. april var det ingen ordinær preken, men hele påskens dramatiske fortellinger ble fremført som en musikal, med 30–40 meget flinke og sangglade barn og ungdommer, med flotte kostymer laget av Trinelise og Tone, ledsaget av topp musikalske krefter med Kari Bergaplass på orgel og Marilyn Brattskar på flygel, samt perkusjon og obo.

Det hele dyktig ledet av Ingebjørg Kosmo. Musikalen gikk rett i hjertet på folk, og de fikk langvarig stående applaus.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Hurra for de musikalske kreftene i Holmen kirke, det er kultur på sitt beste!