«Jeg leser at dere tar opp saken om løse hunder. Vi har et stort problem med det her i Lommedalen», skrev Rebecca Gulbrandsen til Budstikka denne uken.

Gulbrandsen har fulgt med i debatten på Budstikkas Facebook-side og hun kjenner seg godt igjen: «Ikke bare lar de hunden løpe fritt, de lar også hunden gjøre fra seg over alt uten at eieren plukker opp! Det ligger bæsj over alt hele året», skrev Gulbrandsen i en melding.

Rebecca, mannen Knut og to døtre bor i Gamleveien, en yndet turvei for mange - og skolevei for hundrevis av barn - hver dag.

– Jeg liker ikke når store hunder hopper på meg, sier Sofie (9).

LES OGSÅ: Frittgående, «snille» hunder i skiløypa

Hun har flere ganger opplevd å møte løse hunder når hun er på vei til eller fra skolen.

– Her løper hunder fritt dagen lang fordi eierne slipper dem rett ut. Det synes jeg ikke noe om siden mange barn er redd for hunder, min datter inkludert, sier Rebecca.

LES OGSÅ: Kari (73) ble angrepet og bitt av hund i bånd

Pågående debatt

I kommentarfeltene på Facebook, der det har vært lagt ut flere reportasjer om hundehold, eller mangelen på sådan, har sinnene blitt satt i kok hos mange.

«Det hjelper ikke at eieren står 100 meter borte og roper: – Han er bare snill! Hva er din holdning til løse hunder?» spurte vi leserne - og dermed brakte det løs.

Meningene er mange om hva som er greit eller ikke når du har ansvar for hund i Asker og Bærum.

LES OGSÅ: – Hundeeierne fortjener hundeskatt

Vurderer hund selv

Familien Gulbrandsen vurderer selv å skaffe seg en hund, men vil at datteren skal bli trygg først. Derfor er de ofte på FOD-gården og hilser på hunder som er omplassert eller de får låne hund av venner.

I tillegg til å være redd for hundene hun møter på skoleveien opplever Sofie og klassekameratene at de ofte må følge med på hvor de går for å unngå å tråkke i etterlatenskaper fra hundene.

LES OGSÅ: Mener hunder må få løpe fritt, bjeffe og hilse: – Vi må passe på så vi ikke blir hundehatere

– Jeg har til og med bæsj utenfor inngangen til huset mitt, og i hagen. Vi har snakket med flere som går tur her og bedt dem plukke opp etter hunden sin og de fleste er faktisk ganske frekke. Vi som bor her er dritt lei, rett og slett, sier Rebecca.

Ønsker seg søppelkasser

Nå håper hun folk vil overholde båndtvangen fra 1. april og at kommunen vil sørge for søppelkasser langs Gamleveien slik at det blir enklere for folk å plukke opp og kvitte seg med avfallet.

– De verste er dem som plukker opp i pose, for så å kaste den fra seg, sier Rebecca.

– Vi liker hunder og jeg synes det er hyggelig å møte dem når de er i bånd. Det er mange faste turgåere som bruker denne veien og veldig mange av dem viser hensyn. Men det er en liten gruppe som ikke gjør det og de ødelegger for alle de andre. Det synes jeg er synd, sier Rebecca.