I dag er det jordrottene som holder til på den store, åpne sletten mellom Stordammen og Bruksveien i Vollen. Til jakthunden Giras store begeistring.

Går det som initiativtagerne i Vollen vel ønsker, vil plassen gjerdes inn til hundepark. I så fall får de firbente et nytt lekeområde der de kan løpe fritt også i båndtvangperioden 1. april til 20. september.

Mens det vanlige i Norge er båndtvang til 20. august, har Asker forlenget båndtvangen til 20. september i skogsområder der bufe beiter.

– Hundejordet på Sem er et veldig populært tiltak. Vi har ofte dyttet hunden i bilen og dratt opp dit. Men så slo det oss: Hvorfor ikke få til noe lignende i Vollen? Det er veldig mange hundeeiere her, sier primus motor Marthe Langmoen i Vollen vel.

LES OGSÅ: Aksel og hesten Tulla angrepet av løse hunder

Klager på hundehold

Både styremedlem Langmoen og styreleder Knut Førsund opplyser at vellet får mange klager på hunder, hundehold, løshunder og hundebæsj.

De ser forslaget om hundepark som en måte å imøtekomme både hundeeiere og dem som kan styre sin begeistring for de firbente.

Så langt har både vellets årsmøte og Asker kommune vært positivt innstilt. Kommunen har imidlertid forutsatt at noen tar på seg driften av parken. Og at flere enn vellet er interessert.

LES OGSÅ:

Trommer sammen folk

Mens Asker hundeklubb snuser på idéen, forsøker vellet nå å tromme sammen folk til en liten forening som kan stå for driften av hundeparken. Det innebærer blant annet å vedlikeholde gjerder, sørge for skilting og tømming av avfall.

Så langt har 5-6 personer meldt sin interesse.

LES OGSÅ: Her kan Fido leke fritt

– De som bor i Vollen og har hund, har blitt spurt om de vil bli med. Vi vil oppfordre alle dem som blir brukere av hundeparken om å bidra, sier Langmoen.

Etter det kommunen har opplyst til vellet, er tanken å la sauer beite ned plassen før man eventuelt gjerder den inn som hundepark.