– Jeg har ikke sovet på mange dager. Jeg får ikke ro, har bare underskudd på alt, forteller Ellingsen (30) til Budstikka.

Tirsdag på dagtid gikk han tur med Shadow, bak det nye leilighetsbygget i Kirkeveien 187.

– Jeg kastet ball og lekte med ham. Brått var han søkk borte. Det er veldig ulikt ham. Han er veldig lydig og kommer alltid kjapt tilbake. Derfor stresset jeg ikke. Men han kom ikke tilbake, forteller Ellingsen.

– Veldig sosial

Etter forsvinningen på tirsdag er det ikke gjort noen sikre observasjoner av hannhunden, som er en staffordshire bullterrier.

– Han er veldig sosial og glad i alle folk, også fremmede. Han går bort til alle for å få kos. Vi har kontaktet Bane Nor og vet at han ikke er påkjørt av tog. Vi tror at han kan ha blitt stjålet, dessverre, sier Pål Sandbu Ellingsen.

Hans ekskjæreste Monika er også sterkt involvert i saken.

En alternativ teori er at Shadow kan ha blitt innelåst et sted.

– Vi ber folk om å sjekke kjellere og garasjer, sier Ellingsen, som ønsker å understreke at Shadow er allergisk mot mange typer mat.

– Vi har gitt ham rå hundemat med lam fra Vom, sier 30-åringen.

Mange i sving

Facebook-gruppen «Rømlingen» har publisert et innlegg om forsvinningen.

– Det er en god del personer i sving nå, med å legge lapper i postkasser. De fester også lapper på stolper rundt omkring, forteller hundeeieren.

– Jeg er veldig takknemlig for innsatsen og kan ikke gi opp håpet om at vi skal finne ham, sier Ellingsen videre.

Staffordshire bullterrier er en mellomstor hunderase. På mange nettsteder, deriblant Norsk Kennel Klubbs, er den beskrevet som en snill og lojal familiehund.

For ganske nøyaktig ett et år siden var medlemmene på gruppen «Rømlingen» i sving i forbindelse med at en irsk setter ble funnet på Sollihøgda etter to døgn på rømmen.