Høyre-Hårek får konebil-refs

KOMISK: – Det oppsiktsvekkende er at Elvenes bruker ordet i en kronikk, mener Marianne Aasen (Ap). FOTO: KARL BRAANAAS

KOMISK: – Det oppsiktsvekkende er at Elvenes bruker ordet i en kronikk, mener Marianne Aasen (Ap). FOTO: KARL BRAANAAS

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Hadde ikke forventet dette av en Høyre-mann på Stortinget, sier Marianne Aasen (Ap).

DEL

– Konebil-begrepet er veldig gammeldags og komisk kjønnsdiskriminerende, sier stortingsrepresentant Marianne Aasen (Ap) til Budstikka.

Det var i en kronikk i Budstikka lørdag at stortingsrepresentant og leder av Akershus Høyre, Hårek Elvenes skrev følgende:

«Hva med å redusere de titusenvis av konebiler som putrer innenfor Oslos bygrense?».

Ordet «konebil» er tradisjonelt blitt brukt om en families bil nummer to, som gjerne er i betydelig dårligere forfatning enn bil nummer en.

– Oppsiktsvekkende

– Jeg hadde ikke forventet å den type begrepsbruk fra en Høyre-mann som sitter på Stortinget, sier Ap-politikeren fra Asker.

Aasen understreker at hun på ingen måte lar seg provosere av ordbruken til den erfarne Høyre-politikeren, men sier det er vanskelig å unngå å kommentere det likevel.

– Det oppsiktsvekkende er at Elvenes bruker ordet i en kronikk, hvor han har hatt tid og anledning til å veie sine ord. Vi har alle sagt mye rart i kampens hete, og det mener jeg vi skal ha takhøyde for, sier Aasen.

Også det såkalte «twitteratet» har bitt seg merke i formuleringen.

Elvenes: – Humørløst

Hårek Elvenes (H) mener Aasen fremstår humørløs når hun kritiserer ham for begrepsbruken.

– Konebil er et kjent uttrykk for to biler i husholdningen. Det bidrar åpenbart til mer forurensning. Det virker som hun ikke liker å høre akkurat det. Jeg synes at Marianne Aasen i denne saken er en smule humørløs og miljøpolitisk uinteressert, sier Elevenes i en e-post til Budstikka.

– Som stortingspolitiker fra Asker bør hun heller engasjere seg som en pådriver i Arbeiderpartitets stortingsgruppe for ny E-18. Det ville vært et konstruktivt engasjement som både jeg og innbyggerne i Asker og Bærum vil sette pris på. Småfurting for ordet konebil blir for smått.