I fjor sommer kunne selskapet feire 150 års jubileum med gigantisk fest på eget område. Både konge og statsråder var på plass. Selskapet har ingen planer om å flagge ut av Norge.

Derimot jobber de langsiktig for å gi seg selv rom og plass der de i dag holder til på Høvikodden.

– Er utvidelsen med plass til 470 flere ansatte og 10.000 kvm ny bygningsmasse et signal på at Bærum fortsatt er en fast havn for Veritas?.

– Ja, helt klart. Vi har tanker om å bli her i 100 år til, sier styreleder Aadnesen.

LES OGSÅ: Storfusjon gir innrykk av tyskere til Bærum

Han er også opptatt at området rundt Veritas skal være mest mulig åpent for alle som bruker Veritasparken og området rundt under byggingen.

– Det er en kvalitet både for oss og alle både fra Bærum og andre steder som bruker område til tur og rekreasjon. Og området skal bli enda finere, lover styreleder Torolf Aadnesen, i Veritas Eiendom.

Det først spadestikket blir tatt 1. mars og alt skal stå ferdig juletider 2016.

Nytt og gammelt

Tirsdag kunne NTB fortelle at Skanska Norge AS har signert en kontrakt med Det Norske Veritas Eiendom AS om utvidelse av Veritas-senteret på Høvik utenfor Oslo.

I tillegg til nye arbeidsplasser kommer det også garasjeanlegg med 200 nye parkeringsplasser.

Sammen med nybygget skal Skanska også bygge om 800 gamle kvm. som gjør det mulig å koble det nye bygget til den eksisterende bebyggelsen.

Trenger plassen

– Hvorfor kommer denne utvidelsen nå?

– Vi har hatt 210 arbeidsplasser i midlertidige kontormoduler som nå skal bort. Videre bygger vi for å ha plass til fremtidig vekstmulighet, sier Aadnesen.

Han innrømmer at det er ikke et enkelt valg å ta en slik stor investering samtidig som investeringen innen gass- og olje har gått ned med rundt 40 prosent.

– Det er en sektor som er viktig for vår aktivitet, og nedgangen bringer også for oss større usikkerhet. Men vi har valgt å tenke langsiktig, understreker styreleder i Veritas Eiendom, Torolf Aadnesen til Budstikka.

LES OGSÅ: De skal bygge Askers neste kontorkjempe

Det nye kontorbygg blir det som omtales som passivhus, og de har satt Breeam Nor «Excellent» som miljøambisjon for bygget.

Bygg for fremtiden

– Veritas-senteret har en av de flotteste kontorbeliggenhetene i Oslo området. Prosjektets kvaliteter og målsettinger er sammenfallende med Skanskas verdier.

Det er derfor spesielt hyggelig å bli valgt som leverandør i gjennomføringen, sier Marius Tunstad, regiondirektør for Bygg Oslo i Skanska, til NTB.

– Vi har ønsket et bygg som er energieffektivt og som møter fremtiden krav og behov, sier Aadnesen.