Lokaloppgjøret er en kamp om seriemesterskap, toppscorertittelen og prestisje

TOPPSCORER: Alexander Serov er toppscoreren i eliteserien. Høvik-spilleren har scoret to mål mer enn Stabæks Nikolai Rustad Jensen. Søndag møtes de på Høvik. FOTO: KARL BRAANAAS

TOPPSCORER: Alexander Serov er toppscoreren i eliteserien. Høvik-spilleren har scoret to mål mer enn Stabæks Nikolai Rustad Jensen. Søndag møtes de på Høvik. FOTO: KARL BRAANAAS

Kampen mellom Høvik og Stabæk er ikke bare et oppgjør om poeng og medaljer.

DEL

– Når situasjonen er som den er, betyr denne kampen litt mer enn en vanlig bandykamp, sier Stabæks Nikolai Rustad Jensen.

For når de to erkerivalene barker sammen på kunstisen på Høvik søndag, er det også en kamp om seriemedaljer, lokal ære og toppscorertittelen i eliteserien.

LES OGSÅ:

Syv fra Stabæk i VM-troppen

Halvparten av landslaget er fra Høvik 

Stabæk leder eliteserien, ett poeng foran Solberg og fire poeng foran Høvik på tredjeplass. Toppoppgjøret mellom Stabæk og Solberg ble utsatt, og spilles neste uke. Dermed har de to lagene én kamp mindre spilt enn Høvik på tredje.

– I og med at Solberg-kampen går til uken, har vi ikke råd til noen feilskjær mot Høvik. Så enkelt er det, sier Jensen.

– Men jeg har sett Høvik spille i år, og har vi en middels god dag, så skal dette være grei skuring, flirer Nikolai Rustad Jensen.

Toppscorertittel

Men det er altså ikke bare kampen om eliteserien som gjelder på Høvikbanen. To av eliteseriens desidert heteste målscorere spiller på henholdsvis Høvik og Stabæk.

Øverst troner Høviks Alexander Serov. Han har prikket inn 33 mål før søndagens lokaloppgjør.

LES OGSÅ:

Stabæk-stjerne satt ut av flåttbitt 

Nikolai Rustad Jensen er bare to fattige mål bak den 30 år gamle russeren på Høvik.

Og som om det ikke er nok; på tredjeplass på toppscorerlisten puster Stabæks Björn Bukqvist de to i ryggen med 27 mål.

– Målet til enhver spiss er jo å score flest mulig mål. Etter det jeg har forstått har Serov hatt litt ekstra glid i det siste. Han har vel også en friere rolle i laget enn det jeg har. Men det viktigste er uansett at Stabæk-vinner, sier Jensen.

Seier viktigst

Høvik-trener Igor Prakht sier han ikke tenker for mye på hvem som blir toppscorer.

– Det er selvfølgelig morsomt å ha toppscoreren i serien, men det viktigste er uansett å vinne kampen. Da betyr det lite hvem som scorer målene, sier Prakht.

LES OGSÅ:

Vil bøtte inn mål for Stabæk 

I tillegg til å være Høvik-trener, er han også forbundskaptein (landslagstrener) for det norske landslaget. Derfor kjenner han også godt til mange av Stabæk-spillerne.

VM-tropp

Da Prakht tidligere denne uken tok ut VM-troppen til mesterskapet i svenske Sandviken, var det hele syv Stabæk-spillere i troppen.

– Det betyr jo at de må vise seg frem, og vise at jeg ikke har gjort feil med uttaket. Jeg kjenner dem veldig godt, både som spillere og mennesker. Det er en bra gjeng, sier Prakht.

Kampen spilles på Høvikbanen søndag kl. 18.00.

LES OGSÅ:

44 år og fortsatt eliteseriespiller 

Artikkeltags