NORGE - CANADA 3-2 eeo

– Vi har tatt bronsemedaljer tidligere, men vi har hatt et par magre år, så det er deilig at vi tok denne bronsen i år, sier utviklingssjef i Norges Bandyforbund, Tor Audun Sørensen.

Bronsefinalen mot Canada søndag ble en svært så spennende affære. Etter ordinær tid (to ganger 30 minutter) sto det 2–2 mellom de to lagene. Ekstraomgangene ble spilt som første målet vinner, og da Norge fikk tildelt straffe, var ikke Høvik-jenta Charlotte Marie Selbekk sen å be. Hun dunket straffen i nettet og kunne sammen med resten av laget juble for at Norge igjen kunne feire en VM-medalje. Selbekk spiller for tiden for det svenske laget Kareby. Hun går også på bandyskole i Sverige.

LES OGSÅ: Lokale bandytalenter skal overbevise IOC

– Vi har fått en fin balanse i troppen og flere unge spillere har kommet opp og frem. Vi har dessuten fått flere gode keepere, sier Sørensen.

Stabæk og Høvik

Stabæk og Høvik hadde flere spillere i VM-troppen. Sandra Andresen Follesø, Martine Krogsveen, Ingebjørg Kvaal Knudsen og Julie Storvik representerte Høvik. Beate Bjølgerud Nygaard, Martine Døhlen Holm, Maria Gudvangen Skavhaug og Lene Skrettingland forsvarte Stabæks farger i mesterskapet. Og altså Charlotte Marie Selbekk som opprinnelig er fra Høvik. Ingrid Heine Bjonge, som representerer den svenske klubben Hammarby, spilte også på det norske VM-laget. Hun er også fra Høvik Bandy. 

LES OGSÅ: 17 Stabæk-spillere til VM

– Vi håper at dette kan være med på å inspirere flere jenter og klubber til å satse på kvinnebandy i fremover, sier Tor Audun Sørensen i Norges Bandyforbund.

Fjerde bronse

Norge tapte semifinalen for Russland 0–5. Også den kampen gikk søndag. I gruppespillet åpnet Norge med å tape 1–4 for Sverige, som senere vant mesterskapet. Deretter ble det 3-0-seier over Canada. De fire neste kampene i gruppespillet endte slik: Norge – USA 1-1, Norge – Russland 0-3, Norge – Kna 7–0 og Norge Finland 6–1.

Dette var Norges fjerde bronse i et bandy-VM på kvinnesiden.

LES OGSÅ: Lever stjernelivet i VM – gruer seg til å komme hjem

– I 2018 går VM i Kina, så flere av jentene på laget begynner å bli globetrottere. Det er viktig for bandyen at den vokser i utbredelse. Det er viktig om sporten skal ha noen mulighet til å bli OL-gren om noen år, sier Tor Audun Sørensen.