Fikk nei til bandy på fjordisen

STOR ISFLATE: Høvik-trener Jørn Follesø ønsket å arrangere en seriekamp for Høvik-damene på fjordisen, for å gjenskape litt gammel nostalgi. Men av sikkerhetsmessige årsaker sa Norges Bandyforbund nei.

STOR ISFLATE: Høvik-trener Jørn Follesø ønsket å arrangere en seriekamp for Høvik-damene på fjordisen, for å gjenskape litt gammel nostalgi. Men av sikkerhetsmessige årsaker sa Norges Bandyforbund nei. Foto:

Høvik-damene ville lage nostalgisk bandy-stemning og spille seriekamp på fjordisen. Forbundet roser forslaget, men måtte si nei.

DEL

Det var rett før jul at lagets trener Jørn Follesø rettet forespørsel til Norges Bandyforbund om de kunne spille seriekampen mot Bergen på Oslofjorden.

– Det var så fine forhold den uken og vi hadde kamp mot Bergen 17. desember. Derfor begynte å jeg å undersøke litt, sier Follesø.

Han tok selv en tur på isen og boret litt rundt omkring for å finne ut av tykkelsen.

– Det var mellom åtte og 12 centimeter. Jeg mener at det var veldig godt føre for å spille bandy. Men isoppsynet sa tvert nei – de ville ha 15 centimeter, forteller Follesø og legger til at Bandyforbundet satte sikkerhetsmessige krav om blant annet å ha brannbil til stede under kampen.

– I praksis er det ikke så lett å få til dette, men vi synes det hadde vært veldig gøy om vi hadde klart det. Vi kunne kjørt ned vant og mål, vi kunne satt opp en pølsebu og skapt ordentlig gammeldags bandykamp, påpeker Follesø som ikke selv har vært med på å spille bandykamp på fjorden.

– Men jeg har sett bilder.

SE BILDENE FRA DEN GANG BANDY BLE SPILT PÅ FJORDISEN: Bandysportens høyborg

LES OGSÅ: Flere testet fjordisen – men Isoppsynet advarer mot dårlig is

– Ideen var god

Generalsekretær i Norges Bandyforbund, Thomas Jonsson, understreker at det var aldri deres intensjon å være vanskelige, men påpeker at det var vanskelige rammebetingelser for å få gjennomført en slik kamp.

– Man måtte ha mye sikkerhet på plass, og forsikringsmessig ble det vanskelig. Men ideen er veldig god, sier Jonsson.

GNISTRENDE: Forholdene på fjordisen har vært gnistrende, og Høvik-trener Jørn Follesø har ikke gitt opp drømmen om å arrangere kamp på isen.

GNISTRENDE: Forholdene på fjordisen har vært gnistrende, og Høvik-trener Jørn Follesø har ikke gitt opp drømmen om å arrangere kamp på isen.

Follesø innrømmer at Høvik ikke helt har gitt opp drømmen.

– Jo lenger det går uten at det kommer snø, så er mulighetene der. Kommer det masse snø må vi ha utstyr for å måke. Men vi må jo ha kulde. Denne vinteren har det vært forferdelig vanskelig. Akkurat nå er det fem varmegrader her og da fryser det ikke mer is.

Neste års VM for kvinner arrangeres på en innsjø i Kina. Follesø mener en kamp på fjorden kunne vært som forberedelser til det. Høviks damelag hadde fire spillere med i forrige senior-VM og håper å få med syv spillere til U17-VM i Irkutsk i Russland denne sesongen.

Høvik topper eliteserien for kvinner og har ikke avgitt et eneste poeng. Kampen mot Bergen – som ble spilt på Høvikbanen, ble vunnet 17–1.

– Vi har ikke møtt Stabæk og Nordre Sande ennå og møter begge disse første uken i januar.

LES OGSÅ: Høvik bandy med storseier

Artikkeltags