(Nettavisen): Artist og programleder Atle Pettersen (32) og Kristoffer Tømmerbakke (39), bedre kjent som Kriss fra popgruppa Erik og Kriss, ble umiddelbart bestekompiser da de traff hverandre for tolv år siden.

Etter at de begge delvis tok farvel med rockestjernelivet og trådte inn i rollen som pappa, har de på kort tid blitt naboer på Stabekk og dyrket en felles lidenskap for kjøtt og flammer.

Les også: Frank Løke er på vei opp «verdens farligste fjell»: – Har angret et par ganger

– Det hele startet egentlig med at vi sto i hagen og grillet, hvor vi diskuterte om at det hadde vært gøy med et felles prosjekt. «Vi burde jo hatt en konto hvor vi viser alt vi griller. 'Vi griller', svarte Kris. 'Det er det kontoen må hete'». Vi begge er veldig grillinteresserte, og det er mye morsommere å ha noen og dele en hobby med, sier Pettersen til Nettavisen.

12.000 følgere på én måned

Grill-duoen gjør for tiden stor suksess under navnet «Vi griller» på Instagram og TikTok, hvor de publiserer lærerike og humoristiske videoer innenfor grilling flere ganger i uka. Flere av videoene er sett av titusenvis, hvor den mest sette har langt over 100.000 visninger.

Pettersen forteller at de ønsker å inspirere det norske folk til å grille enda mer, og at de forsøker å bygge sitt eget, lille grillmiljø.

– Nordmenn elsker å grille, ikke sant, men det er mange som utnytter det for lite. Hensikten med kontoen er at vi ønsker å lage en ny grillkultur i Norge, vi er inspirert av den som er i USA. Der er grilling veldig stort. Spesielt i Texas, der bruker man mye tid på å langtidssteke og røyke store, saftige biffstykker, noe som blir utrolig godt!

Småbarnsfedrene opprettet kontoen i påskeferien da de skulle gjøre sitt første prosjekt, nemlig å grille påskelam. På under én måned har de hanket inn nesten 13.000 følgere på TikTok, og de har allerede rukket å bli kjent igjen på matbutikken.

– Nå er det blitt litt sånn at hvis jeg er på butikken så får jeg høre «hva er det du griller i dag, a» eller «hva slags kjøtt blir den neste dere skal lage video på», forteller Tømmerbakke.

Rekrutterte bestekompisen til nabolaget

Da Nettavisen møter duoen til grilling i hagen til Pettersen, forteller han hvordan de to endte opp med å bo ved siden av hverandre - nærmere bestemt på hver sin side av den tre meter brede gressplenen.

– Kris solgte leiligheten sin på Bislett og kjøpte det huset der, sier Pettersen og peker på huset tvers over plenen fra der «smokeren» står.

Altså en tønne med kull hvor et kjøttstykke henger på en krok og røykes i tre til fire timer til de oppnår en kjernetemperatur på 203 fahrenheit. For ja, grilleksperter måler kun i fahrenheit.

På samme tidspunkt som Pettersen og kona Cathrine fant ut at de skulle bli foreldre, sto nemlig nabohuset til Tømmerbakke ferdig renovert og klart til salgs.

– Jeg ringte til Kris for å fortelle at jeg skulle bli pappa, og det første han svarte var: «Atle, jeg har det perfekte huset til deg, men ey, grattis, a». Deretter tok det ikke lang tid før vi ble naboer, forteller han.

Les også: Vil vinne «Paradise» for å få barn: – Man må ha en del penger

Fikk en aha-opplevelse

Som nevnt har grill-duoen kjent hverandre lenge. De begge forteller at de ble «bestiser at first sight» etter at de traff hverandre på en releasekonsert på Taket på Steen og Strøm i 2011. Da hadde Pettersen akkurat blitt signert under det samme managementet som popduoen Erik og Kriss.

Til tross for et langt vennskap har de begge vært glade i å grille på hver sin kant, men på et mer «folkelig» nivå. Det var først etter at Tømmerbakke tok det første steget ved å flytte ut av byen, at grill-lidenskapen blomstret. Da kunne han nemlig kjøpe en Kamado, en keramisk grill som er optimal for røyking av kjøtt.

– Du får ikke den samme smaken på de gassgrillene, du får ikke gjort dette her med en gassgrill, sier Tømmerbakke og referer til spareribsene som er blitt servert.

@vigriller

Svar til @paalsvendsen29 Hvordan justere/holde temperaturen på en Kamado.

♬ Western - Joystock

Det er ikke tvil om at grilling er blitt en lidenskap. Mens duoen spiser spareribs som er blitt forberedt siden gårsdagen, kommer Atle over det som kalles et «off the bone»-stykket. Et kjøttstykke der kjøttet pent og smidig sklir rett av beinet – også kalt perfeksjon.

De blir nødt til å ta en rask pause fra måltidet for å dokumentere det «perfekte» kjøttstykket.

Videre forteller Tømmerbakke om en aha-opplevelse der han innså «det er sånn de får det til på restaurantene».

– Du har stått å grilla på en gassgrill og ikke skjønt hvorfor man ikke får den perfekte biffen, sier han.

Les også: Sommerpraten: Anniken Jørgensen (26)

Pettersen fikk deretter den samme opplevelsen etter å ha smakt på kameratens kjøtt, og byttet raskt ut gassen med kull.

Pause fra pappatilværelsen

Det er som nevnt ikke lenge siden duoen gjorde alvor av grill-lidenskapen, og de røper at det bare har eskalert siden. Pettersen forteller at det var etter at han også flyttet til Bærum at det virkelig tok av.

– Det er noe med det å stå for seg selv og grille, også når Kris får øye på meg og kommer rett over for å bli stående og sparre på hvordan jeg kan få best mulig resultat eller hjelpe om jeg har støtet på et problem, sier Pettersen.

Tømmerbakke legger til at det er en mye større glede å ha noen å dele hobbyen med også.

– Hvis begge to blir gira så drar man den også sikkert mye lenger enn det man selv gidder alene i hagen, flirer han.

– Vi er bare to kompiser som digger å grille. Jeg tror det er litt det urinstinktet i folk at når du får flammer og røyk så er det et slags primalbehov liggende et sted som gjør at man synes det er så stas, for det er jo grise-nørd, egentlig.

Les også: Våget seg ut for første gang etter terroren. Endte i trakassering og ble spyttet etter på åpen gate

Ettersom de to kompisene er småbarnsforeldre røper de at grillingen også gir dem litt «gutta-tid» og en pause fra pappatilværelsen - noe de anser som sunt.

Duoen har som nevnt vært aktive på grillfronten lenge, men det er først nå at de har gått sammen for å dyrke lidenskapen, i tillegg til vennskapet.

Tømmerbakke tror de fleste trivdes med å se de to grille på hver sin front, men vektlegger at følgerne synes det er ekstra stas å se dem holde på sammen.

– Ja, og at de ser vennskapet vårt utfolde seg, også, sier Pettersen og legger til:

– Det er det som gjør det ekstra gøy for vår del. At vi får lov til å holde på med dette og være litt staute karer som bringer middagen til bordet. Da føler vi oss bra, sier han med et smil og røper at urinstinktet av at de skal passe på familien blir tilfredsstilt.

Flere ideer

Tømmerbakke og Pettersen har flere prosjekter på gang, og drømmene om å skape sitt eget grillunivers er store.

– Det er så mye ideer, men det å bare bygge et merkevare med en haugevis av produktlinjer av masse forskjellig. Altså alt innenfor utstyr, grill, sauser og forkler. Rett og slett «Vi griller» som butikk hadde vært gøy, sier Pettersen.

@vigriller

reklame: Vi tester Bbq saus! De fleste tilsendt fra bigboybbq.no #bbqsaus#bbq#grill#bbqsauce#test #review#smaking#reaction

♬ original sound - ViGriller

Førstnevnte nevner at han er skråsikker på at dersom han ikke hadde blitt en del av popduoen Erik og Kriss så hadde han vært en kokk. Nå håper han å få leve ut den drømmen på deltid, og legger ikke skjul på at at det hadde vært kult å jobbe på et grillkjøkken i ny og ne.

– Det grillgreiene er noe annet enn det du gjør til vanlig, som gjør at det er litt forfriskende. Det er ikke noe press på skuldrene våre på å levere. Vi bare griller, også ser vi hva som skjer, sier Tømmerbakke avslutningsvis.