– Uvissheten er uholdbar

Anne Beathe Ryttersveeen, tillitsvalg for lærerne i Bærum

Anne Beathe Ryttersveeen, tillitsvalg for lærerne i Bærum Foto:

Tillitsvalgt for lærerne i Bærum mener det er viktig med en avklaring.

DEL

BAKGRUNN: Frykter ti år på skole i forfall

Utdanningsforbundet i Bærum var ikke kjent med at Hosletoppen skole kan bli lagt ned før Budstikka tok kontakt. Lokallagsleder i Utdanningsforbundet Bærum, Anne Beathe Ryttersveen, er alt annet enn begeistret:

– Å legge ned mindre skoler, for så å etablere større skoler, er den politikken Bærum kommune fører nå for tiden. Opptil 10 og 11 klasser på hvert trinn er for mange, mener vi. Det handler om både sosialt og faglig læringsmiljø, og selvfølgelig elevenes og lærernes trivsel, sier Ryttersveen.

Rektor Peder Gjedrem ved Hosletoppen skole ser mørkt på beskjeden om at skolen muligens legges ned om 10 år, og at sårt tiltrengt rehabilitering trolig ikke blir noe av. Midlertidige «paviljonger» kan bli løsningen (se hovedsak).

– Å leve i uvisshet, muligens i flere år fremover, er vanskelig. Denne uvissheten er uholdbar, både for ansatte og elever, av hensyn til motivasjon og trivsel, sier Ryttersveen.

LES OGSÅ: – Ingen løsning besluttet

– 600 elever passe

Hun tror ikke det vil bli utført vedlikehold på et skolebygg som uansett skal rives.

– De hadde jo ikke jeg gjort heller det, om jeg var kommunen. Situasjonen vil vel bli slik at det brukes penger kun på helt prekære utbedringer og reparasjoner, sier Ryttersveen.

Lærernes tillitsvalgte mener skoler med 1.000 elever, som kan bli fremtiden, er for store.

– Hvis det nå er sånn at skolene skal bli større, tenker vi at en skole med 600 elever er stor nok til å skape gode fagmiljøer hvor tverrfagligheten ivaretas. Hosletoppen er en av skolene i Bærum som viser til gode resultater, og den er en av de minste ungdomsskolene. Kanskje det sier noe om at små skoler skaper gode læringsmiljøer? sier Anne Beathe Ryttersveen.

Artikkeltags