Skip to main content

Slik ble dette korpset dobbelt så stort på få år

GLADE: Denne gjengen gleder seg stort til å få flere musikanter med i korpset etter sommeren. FOTO: EVA GROVEN

I årevis har Hosle Skolekorps slitt med rekruttering, men nå har korpset klart å bli mer enn dobbelt så stort.

Hosle Skolekorps besto av 26 musikanter. Nå har 38 nye meldt seg inn i korpset.

Men den formidable medlemsøkningen har ikke kommet av seg selv.

– Vi har jobbet langsiktig med rekruttering. Vært synlige i nærmiljøet, spilt på juleavslutninger på både Hosle og Bekkestua skoler. Og vi har deltatt i musikkundervisningen på Bekkestua skole denne våren, sier Kjersti Tubaas, styreleder for korpset.

– Fjerne myter

Hun forteller at de også har forsøkt å fjerne noen myter om korps.

– Vi fikk laget brosjyren «Hjelp, barnet mitt vil begynne i korpset ...», som vi har delt ut til foreldre ved Hosle og Bekkestua skoler. For ungene vil begynne i korps, det er foreldrene som sier nei. Mange fordi de ikke synes det er kult nok at barnet deres spiller i korps, at det er bedre med idrett. Og så argumenterer de med at det er arbeidskrevende å ha barn i korps som en unnskyldning. Men det er ikke noe mer arbeidskrevende i korps enn i idrettslag, sier Tubaas.

De siste årene har det årlig hvert ca. 10 som har sluttet og 10 som har begynt i korpset.

– Vi måtte gjøre noe for et hovedkorps må bestå av minimum 30 musikanter hvis det skal låte fint, sier hun.

LES OGSÅ:  Korps-satsing ga NM-seier

Arrangerte korps-camp

Et rekrutteringstiltak var å arrangere korpscamp på både Hosle skole og Bekkestua skole. Der fikk barna teste instrumenter sammen med aspirantdirigenten.

– Alle som var nysgjerrige kunne spille i et par timers tid for å prøve ut om de ville bli med i korpset. Vi har også lånt ut 27 instrumenter til interesserte over sommeren, sier Tubaas.

Signe Kruse-Jensen (17) er glad for å få nye medlemmer i korpset.

– KULT: Signe Kruse-Jensen forteller at hun begynte i korpset fordi hun syntes det var så kult å se på Garden. FOTO: EVA GROVEN

– Det er veldig bra. Vi har et godt miljø i korpset i dag, og at vi får medlemmer fra Bekkestua skole vil gjøre det enda bedre, sier hun.

– Hvorfor ble du med i korps?

– Da jeg gikk i barnehagen syntes jeg det var kult å se på Garden. Det var ikke populært på den tiden å bli med i korps, men jeg brydde meg ikke noe om hva de andre mente, sier hun.

LES OGSÅ: Hosle skolekorps vant Akershus-mesterskapet

– Hvordan er det å være i korps?

– Jeg har fått mange nye venner i korpset, selv blant både de som er yngre og eldre enn meg. Fellesskapet, samholdet er det fine med korps, sier hun.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.