Hosle Skolekorps besto av 26 musikanter. Nå har 38 nye meldt seg inn i korpset.

Men den formidable medlemsøkningen har ikke kommet av seg selv.

– Vi har jobbet langsiktig med rekruttering. Vært synlige i nærmiljøet, spilt på juleavslutninger på både Hosle og Bekkestua skoler. Og vi har deltatt i musikkundervisningen på Bekkestua skole denne våren, sier Kjersti Tubaas, styreleder for korpset.

– Fjerne myter

Hun forteller at de også har forsøkt å fjerne noen myter om korps.

– Vi fikk laget brosjyren «Hjelp, barnet mitt vil begynne i korpset ...», som vi har delt ut til foreldre ved Hosle og Bekkestua skoler. For ungene vil begynne i korps, det er foreldrene som sier nei. Mange fordi de ikke synes det er kult nok at barnet deres spiller i korps, at det er bedre med idrett. Og så argumenterer de med at det er arbeidskrevende å ha barn i korps som en unnskyldning. Men det er ikke noe mer arbeidskrevende i korps enn i idrettslag, sier Tubaas.

De siste årene har det årlig hvert ca. 10 som har sluttet og 10 som har begynt i korpset.

– Vi måtte gjøre noe for et hovedkorps må bestå av minimum 30 musikanter hvis det skal låte fint, sier hun.

LES OGSÅ:  Korps-satsing ga NM-seier

Arrangerte korps-camp

Et rekrutteringstiltak var å arrangere korpscamp på både Hosle skole og Bekkestua skole. Der fikk barna teste instrumenter sammen med aspirantdirigenten.

– Alle som var nysgjerrige kunne spille i et par timers tid for å prøve ut om de ville bli med i korpset. Vi har også lånt ut 27 instrumenter til interesserte over sommeren, sier Tubaas.

Signe Kruse-Jensen (17) er glad for å få nye medlemmer i korpset.

– Det er veldig bra. Vi har et godt miljø i korpset i dag, og at vi får medlemmer fra Bekkestua skole vil gjøre det enda bedre, sier hun.

– Hvorfor ble du med i korps?

– Da jeg gikk i barnehagen syntes jeg det var kult å se på Garden. Det var ikke populært på den tiden å bli med i korps, men jeg brydde meg ikke noe om hva de andre mente, sier hun.

LES OGSÅ: Hosle skolekorps vant Akershus-mesterskapet

– Hvordan er det å være i korps?

– Jeg har fått mange nye venner i korpset, selv blant både de som er yngre og eldre enn meg. Fellesskapet, samholdet er det fine med korps, sier hun.