Skip to main content

Ettromsleiligheter steg med 750.000 på et drøyt år

SETTER REKORDER: På en uke, har to leiligheter på drøyt 30 kvadratmeter satt nye prisrekorder i «bløtkaken» på Hosle. Begge leilighetene steg med 750.000 kroner på 16 måneder.

To 33 kvadratmeter store leiligheter i samme bygg på Hosle har den siste uken satt prisrekorder.

Prisgaloppen i boligmarkedet ser ikke ut til å ta slutt med det første.

I leilighetsbygget i Magnus Blikstads vei på Hosle, ofte kalt «bløtkaken», er det 24 leiligheter på drøyt 30 kvadratmeter. Den siste uken har to av leilighetene satt nye rekorder. Først ble en 33 kvadratmeter stor leilighet solgt for 2,4 millioner kroner, 510.000 over prisantydning. I februar i fjor ble samme leilighet solgt for 1,65 millioner kroner.

– Jeg hadde to budgivere som bød over hverandre hele tiden. Jeg hadde aldri trodd leiligheten skulle gå for så mye, sier eiendomsmeglerfullmektig Nathalie Kristiansen i Krogsveen som forteller at det var lagt nye gulv i leiligheten pluss en oppgradering på det elektriske anlegget.

Prisrekorden hennes i leilighetsbygget på Hosle ble imidlertid ikke stående lenge.

Kuppet før visning

Denne helgen skulle nok en leilighet i bygget hatt visning. Objektet ble imidlertid «kuppet» før visningene for 2,45 millioner kroner. Prisantydningen på denne var satt til 2,2 millioner kroner. Samme leilighet ble også solgt i februar i fjor for 1,7 millioner kroner.

– Dette gjenspeiler boligmarkedet slik det er nå. Det er ekstremt stor etterspørsel i et marked med få objekter. Så lenge etterspørselen er større enn tilbudet, og rentene forblir lave, vil nok ikke dette ta slutt over natten, sier eiendomsmegler Kristoffer Gedde i DNB Eiendom.

– Jeg tenkte at mitt salg var flaks, så det er ganske sykt at enda en leilighet blir solgt for så mye. Det er nok en effekt av at prisøkningen på boliger også er veldig stor utenfor Oslo nå, mener Kristiansen.

SE OGSÅ: Her er de dyreste eiendommene hittil i år

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

FINT, MEN TRANGT: Disse 33 kvadratmeterne ble solgt på 2.450.000 kroner før visningene som var planlagt denne helgen.

Steg med 750.000 på 16 måneder

Gedde er megler på leiligheten som ble «kuppet» før visning til 2,45 millioner kroner og har dermed den nye prisrekorden. Det gir en kvadratmeterpris på rundt 74.000 kroner.

– Selgeren har kun overflatebehandlet leiligheten siden den ble kjøpt i fjor, altså malt, så han har ikke brukt mye penger på oppgradering. Selgeren har gjort en god handel, men det synes jeg også kjøperen har gjort, sier Gedde.

Begge leilighetene som den siste uken er solgt i Magnus Blikstads vei, er altså solgt for 750.000 kroner mer enn de gikk for for 16 måneder siden.

FIKK DU MED DEG DENNE? «Slottet» på Ringstabekk er blitt svensk  

Voldsomt press

– Vi ser den samme tendensen i Bærum som det vi har sett i Oslo en stund. Det er et voldsomt press på de få objektene som ligger ute for salg.

Det sier Anders Langtind i Oslo og Akershus Eiendomsmeglerforbund som til daglig jobber hos Privatmegleren på Ullevål stadion. Prisstigningen på leilighetene i Magnus Blikstads vei siden februar i fjor synes han høres mye ut.

– Er leilighetene identiske som da de ble solgt i fjor, er prisoppgangen på 750.000 kroner voldsom. Men det er klart at hvis leilighetene har blitt pusset opp og gjort en del med siden sist, så kan det gi et stort prishopp, mener Langtind.

ANBEFALT LESNING: Økende boligpris-gap mellom Bærum Øst og vest  

Oslo-prisene spres utenfor grensene

Han synes prisutviklingen på den type små leiligheter er alt annet enn positiv.

– Prisoppgangen i Oslo ligger på 10–11 prosent bare så langt i år og det er ikke uvanlig at leiligheter går for 100.000 kroner per kvadratmeter. Vi kan se en tendens til at denne prisoppgangen også sprer seg litt utenfor Oslo, som for eksempel til Bærum og på Romerike. Det er ikke positivt i det hele tatt, sier Langtind.

Han skulle heller sett at det ble bygget flere boliger som kunne ta unna for etterspørselen.

– Jeg vet ikke om kommunene har vært for dårlige til å planlegge vekst innenfor boligbygging, men det er irriterende å se at det ligger tomteområder klare som kan bebygges. Hvorfor skal man dyrke ferdigplen over 50 mål i Bærum fremfor å bygge boliger? I tillegg hindrer forsinkelsen av Fornebubanen utbygging av flere tusen boliger på Fornebu. Dette bidrar jo til at prisene holdes på et voldsomt høyt nivå, mener Langtind.

Til uken er det visning på nok en leilighet i «bløtkaken» på Hosle. Kanskje står nok en prisrekord for fall da.

LES OGSÅ: Har solgt leiligheter for 100 mill. i luksusprosjekt

Les flere artikler