– Fallskjermhopping får jeg ikke lov til av mamma. Så da hører jeg på det, smiler skihopperen fra Jardar og legger kjapt til:

– Skihopping har jeg gjort siden jeg var liten, det synes hun er ok.

22-åringen har hoppet 132 meter på ski. Nå drømmer han om å smadre den personlige rekorden. Treneren hans søkte om at Christian skulle få være prøvehopper under verdenscupen i skiflyging i Vikersund. Gleden var stor da han fikk ja til å hoppe i monsterbakken.

– Jeg hadde egentlig på følelsen at jeg skulle få lov – jeg har hoppet relativt bra i det siste. Det blir veldig spennende. Det er den største bakken i verden. Det blir morsomt å prøve å hoppe over 200 meter. Jeg kommer sikkert til å være nervøs før det første hoppet. Men jeg skal gjøre akkurat det samme som jeg gjør i en vanlig hoppbakke, sier hopperen som aldri har tatt sats i en skiflygingsbakke tidligere, sier Jardar-hopperen og legger til:

– Derfor er det litt interessant å prøve å få gjort det i år.

LES OGSÅ:

Egner Granerud 5. best i NM

Tom Hilde var lengst i Japan 

Usikker på mer skihopping

For 22-åringen er ikke sikker på om det blir mer satsing på skihopping neste sesong.

– Jeg satser for fullt nå, men er litt usikker på hvor mange år jeg kommer til å satse. Når jeg først holder på, så synes jeg man må prøve for fullt. Hvis ikke er det ingen vits, sier Korody som ikke har de aller beste topplasseringer nasjonalt eller internasjonalt.

– Jeg har litt konkurranseproblemer, tror det kan være litt nerver. Jeg har lyst til å vise at jeg kan bedre, kommenterer han og fortsetter:

– Nå er det bare skihopping. Første året etter NTG prøvde jeg å gå på høyskolen og ta ingeniørutdannelse. Det ble ikke nok tid til å drive med skihopp og den type utdannelse samtidig. Det gjør at jeg er litt usikker på om jeg skal fortsette å hoppe på ski. Hvis jeg hopper over 200 meter kan det kanskje bli lettere å ta valget om å legge opp, smiler han og innrømmer at han fortsatt har en drøm om å bli så god at han kommer helt i toppen.

– Samtidig har jeg bestemt meg for at hvis jeg først ser at det ikke kommer til å gå, så er det ikke vits å tyne det noen år til. Jeg lurer på om det som skjer denne sesongen er litt avgjørende, sier Christian Korody.

Også Mathias Bråthen fra ØHIL er prøvehopper i Vikersund.

LES OGSÅ: Asker-hoppere bytter plass i verdenscupen