– Anlegget har ikke vært i bruk av aktive på to eller tre år. Lommedalens skihoppere drar nå andre steder for å trene, først og fremst til Midtstubakken, sier Marianne Fjelberg, daglig leder i Lommedalens IL.
Hoppanlegget – som ligger ved Solhaug i Lommedalen – er preget av forfall. Både klubben og Bærum kommune har fått henvendelser fra lokalbefolkningen om nettopp det. Bærum idrettsråd har dessuten anbefalt nedleggelse.
Idrettslaget har allerede fjernet noe av trappeavsatsen opp til hopptårnet.
– Vi fikk meldinger om at ungdom klatret opp der, så vi måtte ta noen grep for å øke sikkerheten, sier Fjelberg, som opplyser at anlegget trolig vil bli revet i løpet av sommeren.
– I første rekke er det snakk om den største bakken, altså K40-bakken. Men også de to andre vil bli fjernet, sier Fjelberg.
Håper på renessanse i alpinbakken
Hun synes det er synd at Lommedalens tradisjonsrike hoppanlegg forsvinner.
– Det er veldig leit, for vi er en klubb med stolte hopptradisjoner. Det var her hopper Rune Velta og kombinertløper Espen Andersen begynte sin hoppkarriere, sier lederen av idrettslaget.
LES MER:
Får 250.000 til Skuibakken - skal stanse forfall
Skapte enormt engasjement: Her er lesernes hoppminner
Fjelberg mener imidlertid at klubben ikke hadde noe alternativer til nedleggelse.
– Vi måtte ha investert i snøproduksjonsanlegg om driften skulle ha fortsatt. Men det er ikke aktuelt siden det er svært få aktive hoppere igjen, sier Fjelberg, som håper at klubben kan få bygget en liten rekrutteringshoppbakke i alpinbakken i Lommedalen.
Grunneieren: – Veldig synd
Grunnen der hoppbakken ligger, er i privat eie. Bærum kommune har i årevis leid grunnen, mens Lommedalens IL har disponert den. Grunneier Sven Kirkeby sier at anlegget ligger i et LNF-område, og at han ikke har planer for videre bruk.
– Det er veldig synd at bakken skal legges ned. Det er ikke mange år siden hoppmiljøet i Lommedalen var det største i Oslo-området, sier Kirkeby, som minner om at Kirkebybakken hadde sin storhetstid da foreldre stilte ivrig opp på trening og dugnader.
– Etter hvert ble det dessverre slik at mange hoppere dro til Midtstubakken. Det er dessverre andre tider nå, sier Sven Kirkeby.
Bakkene er bygget med penger fra spillemidler. Idrettslaget har derfor søkt Kulturdepartementet om å få rive, noe det er gitt grønt lys for.
LES OGSÅ: