Holmen - Mjøndalen 1-4

Kampen var 26 minutter gammel da Mjøndalen-keeper Ivar Forn felte en Holmen-spiller innenfor sekstenmeteren.

Dommeren pekte resolutt på straffemerket, og Holmens Jakob Bergman Hole stilte seg opp. Han sendte ballen til høyre, mens Mjøndalens keeper gikk motsatt vei.

Dermed kunne Holmens spillere, trenere og supportere slippe jubelen løs.

– Jeg var helt sikker på at Jakob skulle score. Jeg var ikke nervøs, vi har jo ingenting å tape i en sånn kamp som dette her. I tillegg er Jakob er trygg på straffer. Det er ikke alltid jeg tør å se på, men jeg turte å se på denne her, sier trener Bård Heggset etter kampen.

Bildeserie

Se bildene fra cupkampen her

– Viser moral å komme tilbake

Fire minutter før Holmens straffescoring var det derimot Mjøndalen som kunne juble, da tidligere Bærum-spiller Amahl Pellegrino satte en retur tverrligger inn.

– Det å komme tilbake etter å ha ligget under viser moral. Vi snakket om det før kampen: Kommer vi under skal vi bare fortsette å spille vårt spill, og ikke miste hodet. Det syns jeg vi klarte veldig bra. På slutten av første omgang er det kanskje vi som har de største sjansene. Vi er godt fornøyd med prestasjonene og litt misfornøyde med resultatet, sier Heggset.

LES OGSÅ: Stabæk måtte slite for seieren mot tredjedivisjonslaget Korsvoll

Både Holmen og Mjøndalen hadde sine sjanser etter hvert i første omgang. Holmen-spillerne kjempet heroisk i alle aspekter av spillet, og hindret Mjøndalen fra de aller største sjansene. Lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

Helt på høyde

Hvilen gjorde imidlertid ikke at Holmen-spillerne sluttet å kjempe. Også i den andre omgangen ble det lagt ned en voldsom innsats, noe som sørget for at Holmen innledningsvis var helt på høyde med Mjøndalen.

12 minutter ut i omgangen glapp det dog, og et langskudd fra Mjøndalens Michael Cristopher Stilson trillet ned i hjørnet og sørget for 2-1 til gjestene.

LES OGSÅ:

Holmen responderte godt og skapte store sjanser. Spesielt et stolpeskudd fra Hole og en heading like utenfor fra Christoffer Brusnes var så nære at publikum nesten slapp jubelen løs.

Mjøndalen var dog, som de største ofte er, hakket mer kliniske foran mål. To nye scoringer fra Amahl Pellegrino sørget for hat trick til den tidligere Bærum-spilleren, og 1-4 i målprotokollen.

– Jeg synes guttene legger ned en vanvittig god innsats. Vi star på og tar krigen, og får satt Mjøndalen under press både ved 1-1 og 2-1. Resultatet lyver litt ut fra spill, syns jeg, men det er klart, vi blir straffet for personlige feil. De tre første målene er personlige feil. Den type feil blir vi kanskje ikke straffet like hardt for i 3. divisjon, men mot et så godt lag som Mjøndalen, så blir vi straffet, sier Heggset.

– Med tanke på de store sjansene dere skaper. Er det mye tilfeldigheter som avgjør kampen?

– Nja, jeg vet ikke. Men klart, ofte er det de gode lagene som får tilfeldighetene med seg, sier Heggset.

Nå er det lokaloppgjør mot Asker 2 som står på plakaten for Holmen.

– Det skal bli godt å komme tilbake til hverdagen. Det er klart, det krever litt energi med denne typen kamper. Men klarer vi å spille med den intensiteten vi viste i dag i 3. divisjon, da tror jeg vi har en bra sesong i vente, avslutter Holmen-treneren.