Skip to main content

Slik feiret Elisabeth 80-årsdagen – på trygg avstand

Planene om Kiel-cruise og middag på Statholdergaarden måtte skrinlegges. Men Elisabeth Wiborg ble staselig feiret på 80-årsdagen med fiolinkonsert på gårdsplassen.

– Det har vært travelt fra morgen til kveld, og så endte det opp med dette på gårdsplassen, sier Elisabeth Wiborg fra Asker om feiringen familien hadde stelt i stand tirsdag kveld – uten at hun visste noe.

– Det var veldig overraskende, jeg ante ingenting. Døtrene mine sa de ikke kunne komme fordi de var redde for å smitte oss, men jeg sa vi kunne være sammen uten å være nær hverandre. Og så har det vært samtaler mellom noen her, smiler 80 år unge Elisabeth Wiborg.

Den opprinnelige planen var å ha med familien på 18 personer til Kiel, men det ble avlyst grunnet koronaviruset. Samme skjebne led opplegget med middag på Statholdergaarden i Oslo.

For å sikre betryggende avstand mellom fiolinist Isa Caroline Holmesland, jubilant Elisabeth Wiborg og feirende familie ble hele gårdsplassen tatt i bruk da 80-årsdagen skulle markeres. Og støttet av bilens vindusvisker sørger en mobiltelefon for at familie i USA og Stockholm får være med på begivenheten.

Foto: EVA GROVEN

I stedet ble familiens gave på selve dagen sang, tale og fiolinkonsert på trappa. Jubilanten selv, og mannen Arve, rundet av 80-årsdagen med en treretters middag fra Askerkroen – bestående av laksetartar, hjortefilet og panna cotta. 

Avbrekk fra undervisning

– Jeg kom på dette på søndag. Vi visste at ingen kunne være sammen på normal måte, så dette var eneste mulighet til å feire, sier datteren Helene Libæk.

– Så ønsket vi å gi det en x-faktor. Jeg tenker en del på artister og musikere i disse dager, og fant ut hva mamma liker av musikk. På Nesbru bor Isa Caroline Holmesland, en av Norges beste fiolinister, og hun var både takknemlig og glad for å få dette oppdraget, sier Libæk.

Den ferske 80-åringen ble feiret med Edvard Griegs Våren, Gabriels Obo av Ennio Morricone og Ole Bulls Sæterjentens søndag før «Hurra for deg» runget over tunet.

– Det ble plutselig tørke over natten, så dette var kjærkomment, sier Isa Caroline Holmesland (35) om spilleoppdraget.

Fiolinisten, med utdannelse fra blant annet Barratt Due og The Royal Academy of Music i Stockholm, har fått en tøffere hverdag som følge av koronaviruset

– Dagene går stort sett med til strikking og undervisning av fiolinelever via nettet, sier Holmesland med erfaring fra blant annet Kringkastingsorkesteret og Oslo Strings.

Internasjonal gjesteliste

På trappa nøt jubilanten og mannen Arve både musikk og sang, mens barn, barnebarn og svigerbarn sto på gårdstunet eller fulgte det hele via Skype der de satt i henholdsvis Stockholm og USA.

– Det ble som vi hadde tenkt oss, dette var det beste vi kunne få til slik det er nå. Men det skal tas igjen med en skikkelig feiring når det lar seg gjøre, sier Helene Libæk.

Isa Caroline Holmesland spilte musikk av Edvard Grieg, Ennio Morricone og Ole Bull til ære for Elisabeth Wiborg.

Foto: EVA GROVEN

I sin tale til moren fortalte hun om et godt, snilt og varmt forbilde.

– Og når verden blir normal igjen gleder vi oss til å gi deg en ordentlig god bursdagsklem, sa datteren.

Det ble internasjonal feiring med familie i både USA og Stockholm. Slik så det ut da både barn, svigerbarn og barnebarn deltok via skjerm fra utlandet.

Foto: EVA GROVEN

– Det var fantastisk hyggelig og en feiring jeg vil huske. Dette betyr mye for meg, sier Elisabeth Wiborg.

Men om hun skal stelle i stand skikkelig selskap når det lar seg gjøre, er Wikborg usikker på.

– Det er jo noen som ikke gir slipp på ordentlig 80-årsfeiring. Men for meg var det i dag, jeg føler meg fornøyd.

Her kan du høre en smakebit av de tre musikkstykkene Isa Caroline Holmesland spilte for Elisabeth Wiborg.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.