Skip to main content

Nå tennes tusen julelys – her er oversikten

Juletreet i Asker får lysene tent lørdag klokken 16.00.

Juletreet i Asker får lysene tent lørdag klokken 16.00.

Foto: LUDVIG GUNDERSEN

Denne helgen kan du få med deg opptil flere julegrantenninger. Hvis du kjapper deg litt, bare.

I fjor ble lysene på de store sentrumstrærne tent i all hemmelighet, for å unngå store folkemengder. Slik vil det ikke være i år, selv om det oppfordres til å holde god avstand – og Asker og Bærum kommuner senest torsdag ettermiddag kom med anbefalinger om å bruke munnbind på steder med mange folk. 

Så langt ser det ut til at de tradisjonsrike arrangementene vil gå sin gang, og først ut med å tenne julegranen lørdag, er Bekkestua sentrumsforening. Treet, som kom på plass torsdag kveld, vil tradisjonen tro bli tent klokken 12.00 av ordfører Lisbeth Hammer Krog. Leder for Bekkestua sentrumsforening, Sten Randers Fredriksen, lover boller og overraskelser, samt en «korps-battle» mellom Smågardistene og Hosle og Bekkestua skolekorps.

Bilde fra julegrantenning på Bærums Verk i 2018.

Bilde fra julegrantenning på Bærums Verk i 2018.

Foto: EVA GROVEN

Lyst på mer julestemning etter det? Herfra og ut blir det valgets kvaler:

Tar du bilen eller kollektivt (med munnbind) videre til Bærums Verk, rekker du tenning av julegranen på handelsstedet klokken 16.00. Da er det samling på festplassen der nissemor og nissefar og Glamigos barnekor vil sørge for at treet blir tent. 

Vakkert tre i Sandvika

Står du på Bærums Verk klokken 16.00, rekker du derimot ikke tenning av julegranen i Asker sentrum som foregår på nøyaktig samme tidspunkt. Der forestår ordfører Lene Conradi den årlige begivenheten på torget. Årets Asker-tre sto inntil mandag morgen plassert rett ved gang- og sykkelveien langs Semsveien, rett ovenfor Kattugledalen. Nå er det pyntet med 3.500 lyspunkter og skal lyse opp i sentrum gjennom adventstiden. 

I Sandvika frister man i år med en forsvunnet nisse, som muligens vil dukke frem på lørdag?

I Sandvika frister man i år med en forsvunnet nisse, som muligens vil dukke frem på lørdag?

Foto: KARL BRAANAAS

Samtidig med alt dette er det duket for julemarkering i Sandvika, der et fakkeltog går fra Løkkehaven til Rådhuset klokken 16.00. Også her dukker ordfører Lisbeth Hammer Krog opp for å plugge inn stikkontakten som gir lys til juletreet, for øvrig beskrevet som et av de vakreste juletreansvarlig noen gang har sett. Dette skjer klokken 16.30.

Ordfører Lisbeth Hammer Krog er ennå ikke ferdig med lørdagens julegrantenninger. Klokken 18.00 tar hun turen til Høvik, der det store juletreet i bakken opp mot Høvik kirke skal tennes.

Første søndag i advent

Fortsatt ikke ferdig med julegrantenninger? Fortvil ikke. Søndag er det ny sjanse i Vollen der julegranen blir tent på torget klokken16.00. Det blir julestemning med nissedans fra Dansesonen, også her tenner ordfører Lene Conradi treet, og selvfølgelig kommer nissen med smågodt til barna. 

Blir ikke julegranen tent på Fornebu i år, lurer du kanskje? Jo da, det stemmer, men der tyvstartet man forrige helg så granen har vært tent en uke allerede.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.